Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ančios ežere prie Veisiejų ugniagesiai rado sekmadienį nuskendusių vaikų kūnus (nuotraukos, papildyta 11.01 val.)

Lazdijų rajone ugniagesių narai pirmadienį rado dviejų nuskendusių vaikų ir vieno iš jų dėdės kūnus. Visi trys įlūžo ir nuskendo sekmadienį. Taip pat sekmadienį, skubėdama į nelaimės vietą, avarijoje žuvo vieno iš nuskendusių berniukų mama.
Ugniagesiai gelbėtojai Ančios ežere ieško nuskendusių vaikų kūnų
Ugniagesiai gelbėtojai ieško Ančios ežere nuskendusių vaikų / 15min.lt nuotr.

Kaip 15min.lt jau skelbė, sekmadienį apie 15.45 val. Lazdijų r., Veisiejuose, Ančios ežere, įlūžo ir paskendo R.P. (gim. 1998 m.), L.F. (gim. 1997 m.) ir A.V. (gim. 1969 m.).

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad Lazdijų gelbėtojai apie 15.42 val. gavo pranešimą, jog Ančios ežere skęsta keturi žmonės.

Iki gelbėtojų atvykimo vietos gyventojai iš vandens sugebėjo ištraukti 2000 m. gimusį berniuką. Jis nuvežtas į ligoninę.

Ugniagesiai tik panaudoję roges ir gelbėjimo virves nusigavo iki kitų vaikų įlūžimo vietos. Ji yra apie 100 metrų nuo kranto, beveik ežero viduryje. Ledo storis toje vietoje siekia tik 3 centimetrus.

Nors nuskendusių vaikų ieškojo gausios gelbėtojų pajėgos iš Alytaus ir Marijampolės, skenduolių sekmadienį nepavyko rasti.

Iš keturių medinių kopėčių, laužtuvų ir virvių ugniagesiai sukonstravo gaudytuvus, kuriuos įrengė ant ežero ištakos ties Veisiejų tiltu. Gaudytuvai įrengti tam atvejui, jei povandeninės srovės kūnus nuneštų iki ištakų.

Apie 18.45 val. dėl tamsos gelbėjimo darbai buvo nutraukti.

15min.lt nuotr./Ugniagesiai neša iš ežero iškeltą kūną
15min.lt nuotr./Ugniagesiai neša iš ežero iškeltą kūną

Po kiek laiko sužinota, kad ši tragedija nuskendusių vaikų šeimose nebuvo vienintelė tądien. Apie 22 val. Veisiejuose per avariją žuvo vieno iš nuskendusių berniukų mama.

Policja praneša, kad moterį suvažinėjęs neblaivus jaunuolis uždarytas į areštinę.

Pirmadienio rytą nuskendusiųjų kūnų paieškos atnaujintos. Apie 9.30 val. ugniagesių narai per ploną ežero ledą vėl pajudėjo iki vietos, kurioje įlūžo vaikai ir vieno iš jų dėdė.

Papildyta 11.01 val.: Po neilgų paieškų gelbėtojai rado visų trijų nuskendusiųjų kūnus.

„Visų pirma iškėlėmė abu vaikus, ką tik iš vandens ištraukėmė ir vieno jų dėdę. Visi jau atpažinti. Narai tvarkosi įrangą, darbai baigti“, – apie 10.55 val. 15min.lt žurnalistui sakė įvykio vietoje esantis Alytaus apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Kęstutis Ridolis.

Pasak K.Ridolio, visų pirma buvo panaudota povandeninio filmavimo kamera, kuria nustatytos vietos, kur guli į ežero dugną nugrimzdę kūnai.

„Ten gylis – apie 10 metrų. Kamera labai padėjo. Nustatėme vietas, panėrė narai ir iškėlė. Kūnai srovės nebuvo nunešti. Nors Ančios ežere povandeninės srovės yra labai klastingos. Tą žinodami, mes ėmėmės priemonių, dar vakar gaudytuvus sukonstravome. Yra buvę, kad šiame ežere nuskendusį žmogų srovė nunešė ir kūną radome tik už poros kilometrų. Šį kartą kūnai rasti ten, kur ir nugrimzdo į dugną“, – sakė K.Ridolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius