Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų rajone išpjautų 12 vištų ir 2 gaidžių istoriją narplios policija

Kai su žvėrelių fermos atstovais nepavyko susitarti dėl žalos atlyginimo, 14 naminių paukščių prieš Velykas netekusi Galstų kaimo (Lazdijų rajonas) gyventoja Angelė Gudeliauskienė kreipėsi į policiją. Audinių fermos administratorė teigia, kad atlygio už išpjautas vištas panorusi moteris nepateikė jokių verslininkų auginamų žvėrelių kaltės įrodymų.
Vištų ūkis
Vištų ūkis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Lazdijai Višta

Praėjusio ketvirtadienio rytą atsikėlusi ir į vištidę savo augintinių lesinti nuėjusi Galstų kaimo gyventoja Angelė Gudeliauskienė nustėro – jos per žiemą augintas vištų pulkelis gulėjo vištidėje negyvi.

12 dedeklių vištų, per visą žiemą dėjusių kiaušinius, ir 2 gaidžiai – tiek negyvų paukščių vištidėje suskaičiavo ūkininkė. Kiekvieno paukščio kaklas buvo nugraužtas.

„Prieš Velykas likome ir be vištų, ir be naminių kiaušinių“, – sako Angelės dukra Jurgita Gudeliauskaitė.

V.Danauskienės nuotr./Išpjautos vištos
V.Danauskienės nuotr./Išpjautos vištos

Plėšrūnę pagavo

Netrukus paaiškėjo ir įtariamoji, išpjovusi visą pulką perekšlių: aplėkusi tvartus ir kiemą ponia Angelė sugavo plėšrūnę. Paaiškėjo, kad tai audinė. Gudeliauskų šeima vištų skerdikę uždarė į narvą ir puolė ieškoti žvėrelio šeimininkų.

„Netoli mūsų, Vytautų kaime, ūkininkas augina audines, bet kai nuvykome su tuo žvėreliu pas jį, jis kategoriškai užtikrino, kad narve – ne jo augintinė. Tuomet nuvykome į už kelių kilometrų esančią audinių fermą, Kuklių kaime“, – pasakojo nukentėjusiosios dukra J.Gudeliauskaitė.

V.Danauskienės nuotr./Audinė
V.Danauskienės nuotr./Audinė

Fermoje buvo išjuoktos

 Pasak jaunos moters, uždarajai akcinei bendrovei „Furm Farm“ priklausančioje švelniakailių žvėrelių fermoje jas pasitiko trys vyrai.

„Atėjo trys vyrukai, du iš jų – lenkai, pažiūrėjo į tą žvėrelį, iš pradžių sakė – ne jų. Sužinoję, kad buvome ir pas kitus augintojus, kurie kategoriškai teigė, kad ne jų, ir pagrasinus, kad kreipsis į policiją, jie pagalvojo, paklausė, kokie nuostoliai, ir vienas iš lenkų nuėjęs atnešė du telefono numerius kažkokios Giedrės, kuriai liepė ryte apie 9 valandą paskambinti ir susitarti. Pasijuokdami dar paklausė, ar mums kiaušinių nėra parduotuvėje. Taip pat liepė ir tą žvėriuką pašert, kad nenugaištų. Mes paklausėme, ar jis nesotus, patvarkęs 14 vištų, jie nusijuokė, ir sakė, bent kokios žuvies paduoti“, – apie tai, kad nuvykę ieškoti žalos atlyginimo dar buvo ir išjuoktos pasakojo moterys.

Iš pradžių sutiko atlyginti žalą

Moterys pasakoja, kad iš kitą rytą paskambinusios nurodytuoju telefonu, išgirdo, jog bensdrovė sutinka atlyginti žalą.

Apskambinusios šalies paukštynus, susižinojo vištos kainą ir pateikė 90 eurų pretenziją bendrovei.

Išgirdau atsakymą, kad jie jau persigalvojo ir galiu važiuot iš čia, nes kitas augintojas yra arčiau, tegul jis ir atlygina, – J.Gudeliauskaitė.

„Pasakiau, kad turime nuotraukas – ir išpjautų vištų, ir žvėrelio, tai paprašė į elektroninį paštą atsiųsti. Ji liepė mums apie 16 val. atvežti žvėrelį ir atlygins mums žalą. Nuvykus į Kuklius 16 val., skambinau tais numeriais, bet nei į vieną niekas neatsiliepė. Kažkokio vyro prie fermos vartų paprašius pakviesti kažką iš viršininkų, atėjo iš vakaro buvęs lenkas, su kuriuo ir kalbėjome, su dar kitu lietuviu. Šis kategoriškai neigti pradėjo, kad čia jų žvėrelis ir jie jau nieko neatlygins. Sakau, bet juk ryte telefonu kalbėjau su Giedre, kuri liepė atvežti 16 val. žvėrelį ir atiduos 90 eurų. Išgirdau atsakymą, kad jie jau persigalvojo ir galiu važiuot iš čia, nes kitas augintojas yra arčiau, tegul jis ir atlygina. Pasakiau, kad kreipsiuosi į policiją, sakė – kreipkis, atlyginsim tik tada, jei teismas įrodys, kad ten jų žvėrelis. Tą ir padarėm, parašėm pareiškimą“, – sako Jurgita Gudeliauskaitė.

Bendrovės atstovė: „Nepateikė įrodymų“

UAB „Furm Farm“ administratorė Giedrė Urbanskė neneigė, kad toks įvykis buvo ir su vištų netekusiomis moterimis ji telefonu bendravo.

„Mes visuomet geranoriškai atlyginame padarytą žalą, tačiau paprašome įrodymų – papjautų paukščių. Jų mums nepristatė, tai kaip mes galime mokėti už kažką, ką tik nuotraukoje matome. Juk tokių nuotraukų galiu iš interneto pilna atsiųsti ir jums“, – sakė audinių augintojų bendrovės atstovė.

Anot verslininkų atstovės, prieš dvejus metus, kai žvėrelių ferma Kukliuose buvo aptverta 2 metrų betonine tvora, praktiškai tokių atvejų, kad ištrūkę žvėreliai išpjautų kaimiečių paukščius – nebuvo.

Anot verslininkų atstovės, prieš dvejus metus, kai žvėrelių ferma Kukliuose buvo aptverta 2 metrų betonine tvora, praktiškai tokių atvejų, kad ištrūkę žvėreliai išpjautų kaimiečių paukščius – nebuvo.

Su tuo nesutinka vištų netekusios galstiškės. Esą jos pačios siūlėsi atvežti negyvus paukščius, bet atstovė užtikrinusi, kad pakaks nuotraukų. Užtat pirmadienį atvažiavusiems policijos pareigūnams paukščių maita pateikta apžiūrai.

„Pas kaimynus dvi buvo atėję audinės, bet tik vieną vištą papjovė, kitų nespėjo. Prieš mėnesį kiti kaimynai vieną žvėriuką užmušė. Žodžiu, pilna jų visur. Bet nei vienas augintojas tų pabėgusių nenori prisiimti kaip savų. O ką mums, paprastiems kaimiečiams, daryti? Velykos bus be naminių kiaušinių, nors ir kaip močiutė stengėsi vištas šerti, kad anūkai naminius kiaušinius per Velykas valgytų. Na, nebent ta audinė pradės dėti, nes nežinom ką su ja reiks daryti?“ – nusivylimo neslėpė Jurgita Gudeliauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius