Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lazdijų rajone trečiadienio naktį liepsnoję du namai greičiausiai buvo padegti

Lazdijų rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektoriai aiškinasi dviejų praėjusią naktį kilusių gaisrų Lazdijų rajono Krosnos miestelyje aplinkybes. Įtariama, kad negyvenami namai, kurių savininkai kol kas nenustatyti, buvo padegti tyčia.
Fermos gaisras Ėriškiuose
Gaisras. Asociatyvi nuotr. / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Kol kas pareigūnai išvykę į įvykio vietas, renka įrodymus, aiškinasi aplinkybes. Įtarimų turime įvairių, tačiau daugiau komentuoti galėsiu tik po to, kai bus atitinkamos pareigūnų išvados. Tuomet spręsime, ar perduoti medžiagą policijos kriminalistams“, – sakė Viktoras Gerasimovas, Lazdijų ugniagesių atstovas.

Tai trečias gaisras Krosnos miestelyje per savaitę.

Pirmasis gaisras Krosnos miestelyje kilo antradienio vakarą, apie pusę vienuoliktos. Buvusios miestelio ambulatorijos pastatas Alytaus gatvėje – negyvenamas. Gaisro židinys buvo antrame medinio pastato aukšte esančioje palėpėje, kur nuo degančio kartoninio paveikslo ir skuduro nedaug išdegė stogo danga ir medinės perdangos plotas. Didesnių nuostolių ugnis nepadarė dėl operatyviai atvykusių gelbėtojų.

Vos po trijų valandų Simno, Lazdijų ir šeštokų ugniagesių komandos skubėjo į toje pačioje gatvėje esantį kitą negyvenamą medinį namą. Čia degė kambaryje esanti lova. Gaisras skubiai lokalizuotas ir didesnių nuostolių nepatirta. Nustatinėjama, kas yra pastato savininkai.

Siautėja padegėjas?

Tai trečias gaisras Krosnos miestelyje per savaitę. Kovo 11-osios pavakarę, apie 17 valandą, kilus gaisrui toje pačioje Alytaus gatvėje, Krosnos miestelyje, liepsnose žuvo 54 metų namo savininkės sugyventinis Kęstutis Tulickas. Bandžiusi jį gelbėti 12 metų jaunesnė jo draugė Sonata Kirelytė apdegė veidą, bet po medikų apžiūros išleista į namus.

Pasak V.Gerasimovo, labiausiai tikėtina gaisro priežastis – neatsargus rūkymas lovoje. Tačiau neatmetama ir tyčinio padegimo versija, kad gaisrą galėjo sukelti žuvusysis K.Tulickas. Šį gaisrą tiria Lazdijų policijos kriminalistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius