-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų rajone sustabdytas baltarusės „Chrysler“ – tapęs tikra kontrabandos slėptuve

Varėnos pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos vykusį automobilį. Paaiškėjo, kad jame įrengtose slėptuvėse Baltarusijos pilietė gabeno per 800 pakelių baltarusiškų cigarečių.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / VSAT nuotr.

Penktadienio ryte VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Varėnos komandos pareigūnai kartu su kolegomis iš Lietuvos kelių policijos ir Alytaus apskrities VPK Lazdijų rajone, kelyje Veisėjai–Lazdijai, vykdė neteisėtos migracijos prevenciją. Buvo pasirinktinai patikrinti sustabdytas automobilis „Chrysler 300 C“. Baltarusijoje registruotą transporto priemonę vairavo Baltarusijos pilietis. Kartu vyko jo tautietė, 29-erių „Chrysler“ savininkė.

Abiejų užsieniečių kelionės ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. Įtarimų sukėlė automobilis, kurį pasieniečiai nusprendė nuodugniai patikrinti VSAT Varėnos pasienio rinktinėje, kur tam yra techninės sąlygos.

VSAT nuotr./Rasta kontrabanda
VSAT nuotr./Rasta kontrabanda

Čia ir paaiškėjo, kad kraislerio priekiniuose lonžeronuose ir abiejuose slenksčiuose įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 828 pakelius cigarečių „Minsk Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką automobilio „Chrysler 300 C“ savininkei pradėta administracinės bylos teisena. Jai gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų ir automobilio konfiskavimas.

Po apklausos baltarusius pasieniečiai paleido. Neteisėtai rūkalus gabenusiai užsienietei įteiktas šaukimas atvykti į Druskininkų pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjama jos administracinė byla.

Cigaretės ir „Chrysler 300 C“ laikinai saugomi minėtoje pasienio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius