Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų rinktinės pasieniečiai sulaikė įtartiną visureigį, Pagėgių – vogtą puspriekabę

Pasienyje su Lenkija bei Rusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams įkliuvo dvi įtartinos transporto priemonės.
Sulaikytas automobilis
Sulaikytas automobilis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis
VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai kelyje Suvalkai–Kaunas, ties Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė autovežį „Scania“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Sunkiasvorę transporto priemonę vairavo tvarkingus dokumentus turėjęs 28 metų Marijampolės gyventojas.

Tikrinimo metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į autovežiu gabentą 2001 metais pagamintą visureigį „BMW X5“ be valstybinių numerių.

VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis
VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis

VSAT pareigūnai pastebėjo, kad mašinos kėbulo numeris turi galimos klastotės požymių – užrašą mėginta naikinti mechaniniu būdu.

Dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Visureigis „BMW X5“ laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje, o marijampoliečiui leista vykti autovežiu.

Tą pačią dieną sieną su Rusija saugantys VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pareigūnai įtartiną automobilį sulaikė Panemunės pasienio kontrolės punkte. Čia dirbantys pasieniečiai patikrino iš Lietuvos vykusio vilkiko „Volvo“ rusiškais valstybiniais numeriais dokumentus. Sunkiasvorė mašina į Rusiją vyko su puspriekabe „Krone“.

Vilkiką vairavęs 52 metų Rusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingą savo vardu išduotą pasą. Įtarimų nesukėlė ir vilkiko registracijos liudijimas, tačiau VSAT pareigūnai duomenų bazėse patikrino ir informaciją apie puspriekabę. Netrukus paaiškėjo, kad ji nuo praėjusių metų lapkričio yra ieškoma Latvijos teisėsaugininkų.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Nuo vilkiko atkabinta puspriekabė laikinai saugoma minėta VSAT padalinyje. Rusijos pilietis po apklausos paleistas. Jam leista išvykti į Kaliningrado sritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius