Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lazdynų ligoninės slaugei po parą trukusio budėjimo – sostinės vagių kiaulystė

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės slaugytojo padejėja dirbančiai vilnietei Neringai G. ryte po 24 valandas trunkančios pamainos vietoje kelionės namo teko kalnas itin nemalonių rūpesčių. Vagys per naktį jos 22 metų senumo automobilį „Audi“ paliko ne tik be visų ratų, bet ir akumuliatoriaus bei vaizdo registratoriaus.
Apvogtas automobilis
Apvogtas automobilis / Asmeninio archyvo nuotr.

Nuo vagių nukentėjusi medikė įsitikinusi, kad ne tik ji pati turi būti atsakinga už turto saugumą ligoninės darbuotojų automobilių aikštelėje, todėl kreipėsi į visas instancijas – pradedant raštu savo tiesioginiam vadovui darbe ir baigiant viešu pagalbos šauksmu socialiniame tinkle.

Pirminis Neringos G. pranešimas „Facebook“ tinkle skambėjo taip: „Naktį 18 12 02 apie 2 valandą nakties, man esant darbe buvo apvogta „Audi A6, kuri stovėjo Šiltnamių gatvėje 29 (prie Lazdynų, t.y. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės), aptvertoje aikštelėje.

Buvo pavogti keturi ratai (R 15) su dygliuotomis padangomis (195/65), akumuliatorius „Bosch“ ir registratorius. Jeigu kas nors gaus pasiūlymą nusipirkti ar pamatys skelbimuose kažką iš šių daiktų, arba jei matėte įvykį, prašau praneškite.

Asmeninio archyvo nuotr./Apvogtas automobilis
Asmeninio archyvo nuotr./Apvogtas automobilis

Ratai matomi nuotraukoje, o vaizdo registratorius bus be maitinimo laido, kadangi jo nesugebėjo ištraukti, todėl nuplėšė jį. Policijos tyrėjas sako, kad šioje vietoje tokio pobūdžio vagystės dažnos, vagys vietiniai turbūt, bet kaltininkai šiuo atveju nebuvo susekti.“

Dar išsamiau jauna moteris aprašė situaciją laiške 15min redakcijai, kuriame savo pastangas ieškoti užtarimo įvardijo kaip bandymus „kalbėtis su sienomis“.

Medikė dar kartą papasakojo apie vagystės aplinkybes ir žalą, vairuotoja įvertino ir ilgapirščių gabumus.

Įsilaužta, matosi, profesionaliai.

„Įsilaužta, matosi, profesionaliai, nes tie, kurie pasidarbavo, žinojo ką darė, t.y. atrakino automobilį raktu arba savadarbiu įrankiu, tam, kad nesimatytų ir nesigirdėtų signalizacijos veikimas (nes automobilis buvo užrakintas su signalizacija). Be to, jie išlupo lemputes automobilio priekyje ir gale, išrovė visą garso signalą! Žinoma tiksliai tik tai, kad viskas vyko apie antrą valandą nakties, nes tuo metu sustojo spidometre esantis mechaninis laikrodis (kai atjungė akumuliatorių).

Iškvietus pareigūnus užfiksuoti įvykį, jie tiesiai šviesiai iš karto davė suprasti, jog vagys nebus surasti, nors tokio pobūdžio vagystės šioje aikštelėje vyksta dažnai. Pasidalinusi „Facebook“ savo istoriją, radau dar dvi moteris, kurių automobiliai buvo apvogti naktį iš lapkričio 25 į 26 d.

Mano automobilis yra 22 metų senumo, jis kasko nebuvo draustas.

Asmeninio archyvo nuotr./Apvogtas automobilis
Asmeninio archyvo nuotr./Apvogtas automobilis

Kreipiausi į ligoninės pastatų, teritorijos priežiūros ir remonto vadovą, jis lyg ir davė viltį, jog kažką bandys daryti, tačiau kitą dieną jam paskambinus jis leido suprasti, jog niekas nieko nedarys. Tada parašiau ligoninės direktoriui Algimantui Pamerneckui elektroninį laišką, o po praktikos (kadangi toje ligoninėje atlikinėju ir bendrosios praktikos slaugos praktiką šiuo metu) nuėjau iki jo kabineto, su manimi jis nesikalbėjo, kalbėjo tik jo pavaduotoja.

Ji teigė, kad ši aikštelė priklauso Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM), o ligoninė ja naudojasi pagal panaudos sutartį ir nieko joje daryti negali, t.y. nei sargo pasamdyti, nei apšvietimo padaryti, nei kamerų įrengti.

Ligoninė puikiausiai susipažinusi su situacija apie vagystes, tačiau nieko nedaro.

Ligoninė puikiausiai susipažinusi su situacija apie vagystes, tačiau nieko nedaro, net tose aikštelėse, kurios priklauso jai. Man pasakė pavaduotoja: „Viskas, ką galiu, tai užjausti jus, ir parekomenduoti statyti automobilį kitur, arčiau langų ar priėmimo skyriaus.“ Taip pat ji minėjo, jog bandė susitiekti su Vilniaus savivaldybe, kad bent gatvėse aplinkui aikštelę šviestų šviestuvai, bet kažin ar tai apsaugos nuo vagysčių.

Pati parašiau laišką Vilniaus savivaldybei, tai jie tik užregistravo mano laišką ir pažadėjo, kad „nagrinės pagal kompetencijas“, prisiskambinti asmeniui, Gintarui Leperskui, kurį man nurodė kita savivaldybės darbuotoja, yra neįmanoma, nors ji minėjo, kad jis gali kažką dėl šios situacijos pakomentuoti.

Tada bandžiau paskambinti į SAM jų nurodytu nemokamu numeriu, tačiau tris minutes praklausius muzikėlės, nesulaukus atsakymo, padėjau ragelį. Bandysiu dar jiems rašyti elektroninį laišką, tačiau nemanau, kad į tai bus sureaguota, todėl norėčiau visą šį reikalą iškelti kuo viešiau, kad kažkas kažką pradėtų daryti, nes vagystės dažnos, vagys toje teritorijoje dirba lyg savo kieme, o niekam yra neįdomios paprastų žmonių problemos“, – dalijosi mintis Neringa, kuri viliasi, kad jos viešumas padės kovoti su negerovėmis.

Asmeninio archyvo nuotr./Apvogtas automobilis
Asmeninio archyvo nuotr./Apvogtas automobilis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius