Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Permirkę kontrabandininkai neįstengė cigarečių krovinio išvilkti į krantą

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė didelį baltarusiškų cigarečių krovinį, kurį į Lietuvą bandyta atplukdyti Versekos upe. Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams įkliuvo ir du lediniame vandenyje peršlapę kontrabandininkai.
Cigarečių kontrabanda iš Baltarusijos
Cigarečių kontrabanda iš Baltarusijos / Pasieniečių nuotr.

Ketvirtadienį naktį Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai patikrino sienos su Baltarusija ruožą ties to paties pavadinimo kaimu Šalčininkų rajone. Pareigūnai jau buvo gavę žinių iš kolegų Baltarusijoje, kad čia gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį.

Dviejų valstybių siena ties Purvėnais ir į rytus esančiomis Eišiškėmis šioje vietovėje eina Versekos upe, kuri tolėliau įteka į Lietuvą. 

Ant upės kranto pasieniečiai sulaikė nuo jų slėptis mėginusius 27 ir 29 metų Šalčininkų rajono gyventojus. Čia pat Versekoje pareigūnai aptiko du įspūdingo ilgio cigarečių dėžių „karavanus“. Kontrabandinių rūkalų pakuotės buvo sandariai apklijuotos lipnia juosta ir juoda polietileno plėvele bei surištos tarpusavyje.

Vieną 35 dėžių „karavaną“ pasieniečiai aptiko įstrigusį specialioje gaudyklėje prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos. Netoliese iš vandens buvo ištrauktas ir kitas tokio pat ilgio „karavanas“.

Manoma, kad abu sulaikytieji ilgokai mirko Versekoje, kol bandė suraišiotas kontrabandinių rūkalų dėžes jėga prakišti pro gaudyklę – į upę suleistus ir tarpusavyje suvirintus strypus. Tokias kliūtis pasieniečiai neteisėtų rūkalų plukdytojams yra įrengę keliose vietose Varėnos bei Šalčininkų rajonuose, kur tėkmė vandenį plukdo iš Baltarusijos.

Iš viso į Lietuvą kontrabandininkai plukdė 70 gamyklinių pakuočių cigarečių „Fest“. Visi 35 tūkst. pakelių pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius siekia 260 tūkst. litų.

Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius