Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledinis oras neapsaugo nuo karštų nelaimių, dažniau netgi atvirkščiai – jas prišaukia

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas apibendrino praėjusios paros karščiausių įvykių rezultatus.
Įvykio vietoje
Ugniagesys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyta 51 gaisras ir 13 kitų gelbėjimo darbų, kuriuos atliko mūsų ugniagesiai gelbėtojai. Viename vakarykščiame gaisre buvo traumuotas žmogus, rašoma ketvirtadienį PAGD atstovų paviešintame pranešime.

Šis gaisras trečiadienį popiet kilo Joniškio rajono Bariūnų kaime. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, sodybos kieme degė vilkikas „Reno Magnum“ ir mikroautobusas „VW Transporter“.

Per gaisrą sudegė minėtas vilkikas ir mikroautobusas, išdegė garažo vartai ir viduje esančios lentynos. Kojas bei kitas kūno vietas apdegė ir garažo šeimininkas 43 metų vyras, jis buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro aplinkybės aiškinamos. Beje, ugnis vakar nusiaubė iš viso 8 automobilius.

Smarkiai atšalus, Lietuvoje nemažėja gaisrų, kurie kyla gyvenamuosiuose namuose ir butuose. Tai lengvai ir paaiškinama, nes gyventojai dažniau būna namie, intensyviau kūrena krosnis ir taip sukelia šias nelaimes. Vakar įregistruoti 8 gaisrai gyvenamuosiuose būstuose, o dar 5 kartus ugniagesiai vyko pagal iškvietimus, kai degė suodžiai kaminuose.

Štai trečiadienį anksti ryte Kėdainiuose, A.Mickevičiaus gatvėje, užsidegė mūrinis gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė stogo konstrukcijos ir medinis skliautas.

Palangoje, Žemaičių gatvėje, vakar ryte užsidegė medinis vieno aukšto su mansarda  gyvenamasis namas. Per gaisrą išdegė ir buvo nuardyta dalis pastato stogo.

Varėnos rajono Valkininkų seniūnijos Degsnės kaime vakar ryte užsiliepsnojo individualus medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu nudegė pastato stogas, pradegė perdengimas, išdegė kambarių vidus, apdegė ir vandeniu sulieti viduje buvę daiktai. Beje, vandenį ugniagesiams teko vežti iš už 3 km esančio telkinio. Šių gaisrų aplinkybės dar tikslinamos.

Mažeikiuose, Aušros gatvėje esančiame name vakar po pietų  gaisras kilo, kai palėpėje įrengtoje virtuvėje ant įkaitusios krosnies užkrito rūbas ir užsidegė. Gaisro metu aprūko virtuvės sienos ir lubos, ugnis buvo pastebėta ir užgesinta.

Zarasų rajono Juodiškių vienkiemyje vakar vidurdienį irgi užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, namas degė atvira liepsna, o stogas buvo sukritęs. Ugnis stipriai nuniokojo pastatą, apdegė ir šalia stovėjęs lengvasis automobilis „Audi 100“.

Klaipėdos rajono Mazūriškių kaime vakar popiet irgi užsidegė gyvenamasis namas. Gaisro židinys buvo antrame aukšte, kur po kietojo kuro katilu pradėjo smilkti grindys. Apsmilkusios grindys buvo užpiltos vandeniu ir nuardytos.

Dar vienas gyvenamasis namas vakar vakare užsidegė Ukmergės rajono Šešuolių miestelyje. Namą uždegė užsiliepsnojęs lengvasis automobilis „Rover 620“. Mašina sudegė nepataisomai, o liepsnos apdegino pastato sieną ir stogą.

Vakar vakare Jurbarke, Kalnėnų gatvėje, užsidegė daugiabutis dviejų aukštų medinis gyvenamasis namas. Gaisras kilo pirmojo aukšto kambaryje ir persimetė į stogą. Per gaisrą išdegė du butai pirmame aukšte, dar du butai aprūko ir buvo aplieti vandeniu, nudegė pusė namo stogo. Name gyveno 6 šeimos, viso 10 žmonių. Visi jie išėjo iš pastato iki atvykstant priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms. Vienas namo gyventojas lengvai susižeidė, todėl jam  prireikė medikų pagalbos, kitus namo gyventojus priglaudė kaimynai ir giminės. Gaisro aplinkybės nustatinėjamos.

Vakar Kretingoje, Akmenos upėje įlūžo su pačiūžomis čiuožinėjęs 18-metis vaikinas. Dar iki ugniagesių atvykimo įlūžusįjį ištraukė ir krantą partempė draugas. Čia jam pirmąją pagalbą suteikė iškviesti medikai.

PAGD pranešimo pabaigoje įspėjami visi: vakarais nesušalkime, atsargiai kūrenkime ir apdairiai elkimės ant netvirto ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius