Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 16 /16:37

Leipalingio plente susidūrė VW, „Toyota“ ir BMW, vienas sužeistasis – reanimacijoje

Nepamatuotas bandymas aplenkti automobilį „Toyota Celica“ menkai patyrusiam VW vairuotojui baigėsi skausminga avarija. Tiesa, labiausiai skaudėjo ne įtariamajam avarijos kaltininkui.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo Deivido nuotr.

Pranešimas apie šią eismo nelaimę gautas pirmadienį 11.47 val.

Pirminiais pareigūnų duomenimis, dėl avarijos yra kaltas „Volkswagen Transporter“ vairuotojas, rizikingai lenkęs ir sukėlęs „Toyota“ bei BMW susidūrimą.

Po jo „Toyota Celica“ vairavęs 40-metis dėl daugybinių sužalojimų atsidūrė ligoninės reanimacijoje.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė 15min pranešė, kad pareigūnai ėmėsi išsamaus šio eismo įvykio aplinkybių tyrimo. Tačiau jau ir pirminė surinkta informacija leidžia susidaryti įspūdį, kaip ir dėl ko buvo sukelta ši avarija.

Alytaus apkrities VPK nuotr./Įvykio vietoje
Alytaus apkrities VPK nuotr./Įvykio vietoje

Tuo metu, kai automobiliai kelyje Druskininkai–Leipalingis susidūrė, lijo, tad asfalto danga buvo slidi, o ir matomumas – toli gražu ne idealus.

Tačiau nepatyręs (gim. 1995 m.) mikroautobuso „VW Transporter“ vairuotojas, važiavęs paskui automobilį „Toyota Celica“, nutarė pastarąją sportišką transporto priemonę žūtbūt aplenkti.

VW pradėjo manevrą, tačiau nesugebėjo jo atlikti, todėl mėgino grįžti į savąją eismo juostą. Tai darydamas „VW Transporter“ kliudė lenkiamos mašinos galinę dalį. Nuo šio kontakto „Toyota Celica“ tapo nevaldoma ir priešpriešinėje juostoje susidūrė su 5-osios serijos BMW, vairuojamu 1975 m. gimusio vyriškio.

BMW ir VW vairuotojai rimtesnių sužalojimų šios avarijos metu, pirminiais duomenimis, nepatyrė (nepaisant to, kad mikroautobusas vertėsi į kelkraštį). Tuo metu „Toyota Celica“ vairavusiam vyrui (gim. 1978 m.) prireikė rimtos medikų pagalbos.

Medikai iškart įtarė, kad vairuotojui lūžę šonkauliai, be to, nuolaužos galėjo įsmigti į plautį. Ligoninėje lūžiai ir vidinis kraujavimas buvo patvirtinti tyrimais, nukentėjusysis skubiai paguldytas į intensyvios terapijos skyrių.

Pirminiais policijos duomenimis, visi vairuotojai blaivūs.

„Primename, lyjant kelio danga pasidaro slidi lyg žiemą, o matomumas tampa labai prastas. Todėl saugokite save ir kitus, vairuokite atsargiai!“, – pataria Alytaus apskrities VPK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius