Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkai aplink juosmenį apsivyniojo moteriškas kojines su cigaretėmis

Lazdijų pasieniečiai sulaikė penkis lenkus, kurie kontrabandines cigaretes gabeno jas sukišę į moteriškas kojines. Jas užsieniečiai apsivyniojo apie juosmenis ir paslėpė po viršutiniais drabužiais.
Iš lenkų atimtos cigaretės
Iš lenkų atimtos cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį po vidurnakčio VSAT Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečiai Vilkaviškio rajone, kelyje Vištytis – Kalvarija, patikrinti sustabdė automobilį Volkswagen Sharan lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jį vairavusio 43 metų Lenkijos piliečio ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. Nepriekaištingai atrodė ir penkių mašinos keleivių, taip pat lenkų, pateikti pasai. Vyrai, kurių amžius - nuo 23 iki 61 metų, į Lietuvą iš Rusijos legaliai buvo įvažiavę per Kybartų pasienio kontrolės punktą ir vyko Lenkijos link.

Patikrinimo metu VSAT pareigūnai užsieniečių kelioniniuose krepšiuose aptiko iškaišiotų įvairių rusiškų cigarečių pakelių. Netrukus paaiškėjo, kad po viršutiniais drabužiais kiekvienas lenkas, išskyrus vairuotoją, aplink juosmenį buvo apsivyniojęs moteriškas kojines, į kurias taip pat buvo prigrūsta rusiškų rūkalų.

Iš viso pasieniečiai aptiko 745 pakelius neteisėtai gabentų cigarečių „Jing Ling“, „LD“, „Alliance“, „Viceroy“ bei „North Star“.

Jokių dokumentų, patvirtinančių teisėtą rūkalų įsigijimą, lenkai neturėjo. Išsiaiškinta, kad užsieniečiai rūkalus pirko Rusijoje, kur mažesnis tabako gaminių akcizas. Lenkai juos nelegaliai per Kybartų punktą įvežė į Lietuvą bei tikėjosi rūkalus parsivežti į Lenkiją.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių laikymo ir gabenimo pradėta administracinė teisena. Lenkams įteikti šaukimai atvykti į Vilkaviškio rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jų byla.

Rastieji rūkalai laikinai saugomi Vištyčio užkardoje. Po apklausos visiems užsieniečiams leista vykti toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius