-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkai į Lietuvą vežė Vokietijoje pavogtų ir išardytų automobilių dalių (nuotraukos)

Pasieniečiai sulaikė du lenkus, kurie į Lietuvą iš Vokietijos gabeno, įtariama, mažiausiai dviejų šioje šalyje pavogtų ir išardytų automobilių dalių.
Automobilių dalys
Automobilių dalys / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai – Marijampolė, sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį krovininį mikroautobusą Mercedes Benz Sprinter vokiškais numeriais.

Jį vairavo 32-ejų Lenkijos pilietis, kartu vyko ir dar vienas 32-ejų šios šalies pilietis.

Mikroautobuse pasieniečiai aptiko įvairių naudotų automobilių detalių - 2 variklius, 2 pavarų dėžes, grotuvą, įvairių vidaus apdailos dalių, automobilių sėdynes, kėbulo ir važiuoklės dalis, priekinius ir galinius žibintus ir kt.

VSAT pareigūnams kilo įtarimų dėl šių daiktų įsigijimo teisėtumo.

Netrukus pasieniečiai išsiaiškino, kad vienas iš variklių yra automobilio BMW 520, kuris kaip vogtas Vokietijoje ieškomas nuo sausio 12 d.

Pasieniečiai nustatė, kad grotuvas yra buvęs automobilyje, kuris irgi Vokietijoje kaip vogtas yra ieškomas nuo sausio 12 d. Greičių dėžė, pirminiais duomenimis, irgi yra to paties automobilio – jos numeris vogtą mašiną išardžius buvo pašalintas mechaniniu būdu.

Pirminiais duomenimis, lenkai mikroautobusu, išsinuomotu vienoje Vokietijos firmoje, galėjo gabenti du Vokietijoje vogtus ir detalėmis išardytus automobilius. Neatmetama, kad šiame krovinyje gali būti ir kitų vogtų automobilių dalių.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Lenkus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Sulaikytas mikroautobusas ir detalės saugomi Lazdijų rinktinėje. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius