Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkės vairuoto automobilio slėptuvėse – tūkstančiai pakelių kontrabandinių rūkalų (nuotraukos)

Lazdijų rinktinės operatyvininkai Marijampolės savivaldybėje sulaikė Lenkijos pilietės vairuojamą automobilį, kurio slėptuvėse gabentas tūkstantinis kontrabandinių cigarečių pakelių krovinys.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Lazdijų rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai netoli Marijampolės, kelyje Kybartai – Vilkaviškis - Marijampolė, patikrinimui sustabdė 36-erių Lenkijos pilietės vairuojamą automobilį Citroen Evasion lietuviškais registracijos numeriais.

VSAT pareigūnai turėjo duomenų, kad šis automobilis neseniai buvo iš Kaliningrado srities per Kybartų kontrolės punktą įvažiavęs į Lietuvą.

Pasieniečiai detaliai patikrino užsienietės vairuotą mašiną ir aptiko, kad joje įrengtas dvigubas dugnas.

Šioje slėptuvėje buvo prigrūsta rusiškų kontrabandinių cigarečių „Jin Ling“ su šios šalies akcizo ženklais.

Rūkalų pakelių buvo išlapstyta ir kitose automobilio vietose – atsarginiame rate, po priekine salono apdaila, bagažinėje ir netgi oro filtre.

Iš viso slėptuvėse gabenta 4 tūkst. 630 pakelių rusiškų cigarečių.

Lazdijų rinktinės pasieniečiai lenkei dėl kontrabandos gabenimo pradėjo administracinės bylos teiseną. Surinktą medžiagą VSAT pareigūnai perduos Vilkaviškio rajono apylinkės teismui. Už tokį kontrabandos gabenimą gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. Lt su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Užsienietę Lazdijų pasieniečiai po apklausos paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje.

Pastaruoju metu pasieniečiai Pietvakarių Lietuvoje ir pasienyje su Rusija dažnai sulaiko Lenkijos piliečių, į savo šalį gabenančių kontrabandinių rusiškų cigarečių. Net ir smukus zloto kursui užsieniečiai bando Rusijoje ar Lietuvoje įsigyti pigesnių rusiškų cigarečių ir vežti jas į Lenkiją.

Kaip ir šiuo lenkės sulaikymo atveju, šios šalies piliečiai, siekdami neatkreipti pareigūnų dėmesio Lietuvos teritorijoje, neretai kontrabandines cigaretes gabena ne Lenkijoje registruotais automobiliais, o mašinomis su lietuviškais registracijos numeriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius