-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje per 100 sekundžių apvogtas bankas: tai padarė du lietuviai – vienas suimtas, antrasis žuvo per avariją

Metus truko Lenkijos policijos pareigūnų paieškos, kas pernai rugpjūtį įvykdė banko apiplėšimą Varmijos Mozūrų vaivadijos Peckų miestelyje. Paaiškėjo, kad tai buvo du Lietuvos piliečiai – 27 ir 28 metų vyrai. Tačiau vienas iš jų jau miręs – jis birželį žuvo eismo avarijoje.
Banko apiplėšimas, kurį Lenkijoje įvykdė du Lietuvos piliečiai
Banko apiplėšimas, kurį Lenkijoje įvykdė du Lietuvos piliečiai / Lenkijos policijos nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Lenkija

Apiplėšimas įvyko 2019 m. rugpjūtį Mrongovo apskrityje. Kaukėti užpuolikai įsiveržė į banką, užpuolė darbuotojus ir pagrobė pinigus. Visa vagystė truko tik keliasdešimt sekundžių, tačiau nusikaltimo tyrimas užtruko kur kas ilgiau, ypač kai paaiškėjo, kad nusikaltėliai yra ne vietos gyventojai, o atvykėliai iš Lietuvos.

Olštyno policijos pareigūnai po metų baigė tyrimą ir vienas iš užpuolikų turėtų gauti pelnytą bausmę. O antrasis, kaip paaiškėjo, prieš kelis mėnesius, birželį, žuvo eismo įvykio metu.

Vyrai pagrobė apie 14,3 tūkst. eurų (65 tūkst. zlotų) įvairia valiuta. Tada išėjo iš pastato ir dingo.

„Laisvė kirsti Europos šalių sienas lemia, kad taip pat nusikaltėliai ryžtasi veikti kaimyninėse šalyse. Galbūt mano, kad taip apsunkins teisėsaugos pareigūnų veiksmus. Tačiau kaip parodė Olštyno policijos pareigūnai, valstybių sienos netampa kliūtimi vykdant tyrimą ir suimant nusikaltėlius“, – rašoma Varmijos Mozūrų policijos puslapyje.

Istorijos pradžia – 2019 m. rugpjūčio 21 d., 15.20 val. vietos laiku Peckuose, kai į banko patalpas įsiveržė kaukėti vyrai ir grasindami įrankiu, panašiu į pistoletą, užpuolė darbuotojus, reikalaudami pinigų. Iš viso jie pagrobė apie 14,3 tūkst. eurų (65 tūkst. zlotų) įvairia valiuta. Tada išėjo iš pastato ir dingo.

Nuo jų įžengimo į banką iki pabėgimo tepraėjo apie 100 sekundžių.

Policija įvykio vietoje pasirodė po 5 minučių, tačiau nusikaltėlių jau ir pėdsakai buvo spėję ataušti, todėl tyrėjams teko ilgas darbas rasti užpuolikus, tačiau buvo išsiaiškinta, kad tai du Lietuvos piliečiai – 27 ir 28 metų amžiaus vyrai. Jiems buvo išduotas Europos arešto orderis.

Tačiau vienas iš jų jau neatsakys už nusikaltimą Lenkijos banke – šių metų birželį vyras žuvo eismo įvykio metu. Kaip rašė 15min, Kupiškyje automobilis „VW Passat“ išvažiuodamas iš šalutinės gatvės nepraleido pagrindine gatve važiavusio motociklo „Kawasaki ZX 1000“ ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu žuvo motociklininkas.

Plačiau skaitykite čia: Tragedija Kupiškyje: automobilis nepraleido motociklininko ir jį pražudė.

Antrasis įtariamasis buvo sulaikytas ir Lietuva jį perdavė Lenkijai. 27-erių vyras išgirdo įtarimus apiplėšimu, jam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 12 metų. Kol kas jis suimtas trims mėnesiams.

Tyrėjai neatmeta, kad šie vyrai galėjo būti susiję ir su kitais panašiais apiplėšimais Lenkijoje. Tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius