Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje vogtų automobilių keliai veda į Lietuvą – čia gabenami prabangūs BMW

Pasirodo, ne į Ukrainą, Baltarusiją ar Rusiją iškeliauja Lenkijoje pavogti automobiliai. Kaip skelbia vogtus automobilius padedanti atgauti šios šalies bendrovė „Gannet Guard Systems“, vis populiaresnė tampa Lietuvos rinka, į kurią ir patenka mašinvagių grobis. Tiesa, tiksliai suskaičiuoti, kiek Lietuvoje surandama Lenkijoje dingusių mašinų, sunku.
Sulaikytas vogtas automobilis
Sulaikytas vogtas automobilis / VSAT nuotr.

Bendrovė „Gannet Guard Systems“ išplatino pranešimą, kuriame skelbia, kad Lietuva tampa pagrindine kryptimi, kuria keliauja Lenkijoje pavogtos mašinos. Kaip ir kitose Vakarų Europos šalyse dingę automobiliai. „Mūsų rytiniai kaimynai turi puikiai organizuotas grupes, kurių nariai legalizuoja iš Vakarų atvykusias prekes“, – teigiama pranešime.

Lenkai pateikia pavyzdžių, kai Lenkijoje vogti automobiliai buvo atgauti būtent Lietuvoje, padedant mūsų šalies pareigūnams.

Randa BMW ir „Audi“

Tarkim, prieš kelias savaites Mazovijoje nuomojamas „Audi A4“ pateko į rankas žmogui, kuris turėjo padirbtus dokumentus. Kai savininkas suprato, kad klientas neketina grąžinti mašinos, pasinaudojo automobilio vietos nustatymo sistema, kuri parodė, kad „Audi A4“ yra Lietuvoje. Vagys bandė sistemą nulaužti, bet itin nemokšiškai ir jau pervažiavę Lietuvos sieną. Tad automobilis buvo surastas ir grąžintas savininkui.

Mūsų rytiniai kaimynai turi puikiai organizuotas grupes, kurių nariai legalizuoja iš Vakarų atvykusias prekes, – teigiama pranešime.

Lietuvoje panašiu būdu surastas ir Palenkės vaivadijoje pavogtas „BMW X“ – jo stovėjimo vieta buvo nurodyta Seinų policijai, kuri pagalbos paprašė Lietuvos pareigūnų, o tie jau pasirūpino BMW.

Gdanske pavogtą vilkiką „MAN“ Lietuvos policija irgi surado, tuo pačiu išaiškino ir nusikaltėlių grupuotę, kuri Kauno apylinkėse ardė vogtus automobilius ir gabeno dalis į trečiąsias šalis.

Nepamirštama paminėti ir to, kad į Lietuvą neretai keliauja Vakarų Europos šalyse vogti automobiliai. Štai vienas iš minimų atvejų – Lenkijos pasieniečiai Rutkos-Tartak vietovėje patikrai sustabdė vilkiką su lietuviškais numeriais. Priekaboje buvo rasti trys BMW automobiliai, kurie, kaip paaiškėjo, buvo pavogti Vokietijoje. Bendra jų vertė siekė apie 166 tūkst. eurų (720 tūkst. zlotų).

Podlaski OSG nuotr./Lenkijoje sulaikė lietuvį su vogtu BMW
Podlaski OSG nuotr./Lenkijoje sulaikė lietuvį su vogtu BMW

Lietuviai mašinų iš Lenkijos neišskiria

Lietuvos pareigūnai informacijos, kad būtent į mūsų šalį gabenami Lenkijoje vogti automobiliai, patvirtinti negali. Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), šiemet pasieniečiai prie Lietuvos ir Lenkijos sienos sulaikė 18 vogtų automobilių, kuriuos bandyta įvežti į Lietuvos teritoriją. Tačiau ši siena yra vidinė Europos Sąjungos siena, tad čia nuolatinės kontrolės nėra.

Pasirinktinio patikrinimo metu šiemet buvo 18 mašinų sulaikyta, bet vogtų pačioje Lenkijoje nepasitaikė.

„Patikrinama apie 0,6 proc. visų kertančių sieną automobilių. Pasirinktinio patikrinimo metu buvo 18 mašinų sulaikyta, bet vogtų pačioje Lenkijoje nepasitaikė. Daugiausia buvo iš Vokietijos – 8 automobiliai, iš kitų Europos šalių, bet ne Lenkijos“, – 15min sakė VSAT Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Lietuvos policija duomenų, kiek Lietuvoje sulaikytų automobilių pavogti būtent Lenkijoje, neturi. Iš viso, policijos duomenimis, šiemet šalyje rasta 250 vogtų automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius