-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos teisėsaugos ieškomas baltarusis bandė pasprukti nuo Lietuvos pasieniečių

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnams įkliuvo lenkų teisėsaugininkų ieškomas baltarusis, kurio suėmimui yra išduotas Europos arešto orderis. Užsienietis pabandė pasprukti nuo pasieniečių.
Medininkų pasienio postas
Medininkų pasienio postas / VSAT nuotr.
Temos: 1 Medininkai

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai, budėję tarptautiniame Medininkų pasienio kontrolės punkte, patikrino lengvuoju automobiliu Honda Accord į Lietuvą vykusių asmenų dokumentus. Mašiną vairavo 41 metų Baltarusijos pilietis, su kuriuo kartu vyko moteris ir nepilnametis. Keleivių ir transporto priemonės dokumentai VSAT pareigūnams įtarimų nesukėlė, tačiau patikrinus mašinos vairuotojo tapatybę paaiškėjo, kad vyras yra ieškomas Lenkijoje. Jo suėmimui yra išduotas Europos arešto orderis.

Baltarusį pasieniečiai nusivedė į tarnybines patalpas, esančias pasienio kontrolės punkto pastato antrajame aukšte. Čia užsieniečiui buvo pranešta, kad jis sulaikomas, kol pareigūnai patikslins pirminę informaciją.

Paaiškėjus, kad baltarusis tikrai yra ieškomas Lenkijoje, vyras buvo informuotas, jog kelionės tęsti nebegalės. Tuomet baltarusis pareiškė norą paskambinti advokatui ir lydimas pareigūnų neva trumpam išėjo į koridorių. Iš jo vyras staiga puolė bėgti laiptais žemyn, tačiau pasieniečiai jį pasivijo pirmajame aukštėte, paguldė ant žemės ir surakino antrankiais.

Apie sulaikytą ieškomą asmenį VSAT pareigūnai pranešė Lietuvos kriminalinės policijos biurui, o patį baltarusį pasieniečiai uždarė į laikino sulaikymo patalpą, esančią Medininkų pasienio kontrolės punkte.

Tą pačią dieną užsienietis VSAT konvojaus buvo pervežtas ir perdavus policijos pareigūnams uždarytas į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius