-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų futbolo sirgaliai į Šiaulius atvyko apsiginklavę kardais ir durklais?

Policijos atstovai džiaugiasi, kad sutelktos pareigūnų pajėgos paralyžiavo agresyviai nusiteikusius „Wislos“ komandos sirgalius.
Rungtynių tarp Vilniaus „Vėtros“ ir Vilniaus „Žalgirio“ akimirka
Asociatyvinė iliustracija: rungtynių tarp Vilniaus „Vėtros“ ir Vilniaus „Žalgirio“ akimirka, kovos vyksta ir sirgalių tribūnose. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kaip rašė 15min.lt, ketvirtadienį Šiauliuose vyko UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo varžybos, kurių metu susitiko „Šiaulių“ ir „Wislos“ klubų komandos.

Šiam mačui kruopščiai ruošėsi ne tik sportininkai, bet ir policijos pareigūnai, nes susisiekus su Lenkijos kolegomis buvo gauta nerimą keliančios informacijos dėl „Wislos“ komandos sirgalių agresyvaus elgesio. Specialaus Lenkijos policijos padalinio pareigūnai, nepaleidžiantys iš akiračio šių ir kitų komandų sirgalių, informavo, kad disponuoja duomenimis, jog šie į Šiaulius vyks apsiginklavę kardais, durklais bei peiliais ir rengiasi chuliganiškiems išpuoliams prieš vietinius sirgalius. Nerimą kėlė ir tai, kad lenkams buvo parduota 500 bilietų, tačiau čia atvažiuoti rengėsi dar apie 400, kurie į stadioną ketino patekti šturmu. Na, o Šiaulių policijos pareigūnai gavo informacijos, kad vietiniai sirgaliai irgi analogiškai ruošiasi pasitikti svetimšalius. Todėl abejonių, kad, siekiant varžybose ir mieste išlaikyti rimtį ir išvengti ekscesų, reikia rimtai ruoštis, policijos pareigūnams neliko.

Rungtynių dieną Šiauliuose buvo sutelktos ne tik vietos policinės pajėgos, bet atvyko ir kolegos iš Panevėžio, Klaipėdos, Vilniaus, Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Šiaulių rinktinės, Šiaulių policijos rėmėjai. Atvyko ir 11 pareigūnų iš Lenkijos, kurie suteikė dar išsamesnės informacijos apie sirgalių elgesį, parodė nuotraukas ir filmuotą medžiagą, kuriose buvo užfiksuoti paskutiniųjų „Wislos“ komandų varžybų momentai bei agresyvaus sirgalių elgesio pasekmės.

Liepos 15-ąją iš pat ryto Šiaulių pareigūnai kartu su lenkais darbą pradėjo ties įvažiavimais į miestą, pasitikdami atvykstančius lenkų sirgalius ir tikrindami jų automobilius. Trylikoje jų buvo rasta įvairių aštrių įrankių, tinkamų žmonėms žaloti. Lenkai buvo nuvežti į miesto policijos komisariatą, jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai. Turima informacijos, kad apie 80 sirgalių, sužinoję, jog į miestą prasmukti taip apsiginklavus nepavyks, pasuko atgal.

Pasklidę po miestą atvykėliai iki varžybų laiką leido kavinėse. Apie 20 val. buvo gautas pranešimas, kad prie Vilniaus g. esančios „Katpėdėlės“ du lenkai sukėlė muštynes. Nuvykusius pareigūnus šie sutiko agresyviai ir jiems pasipriešino. Tad ir šiems teko, užuot stebėjus varžybas, laiką leisti policijos komisariate. Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams jie liepos 16 d. stojo prieš teismą, nes jiems buvo pradėtos administracinės bylos. Vienam jų teks 15 parų praleisti areštinėje, kitam, nepilnamečiui, skirta 250 Lt bauda. Iš viso dėl viešosios rimties trikdymo ir nedidelio chuliganizmo su Šiaulių miesto policijos komisariatu teko susipažinti 44 lenkų sirgaliams. Dešimt jų buvo neblaivūs.

Pasibaigus varžyboms, „Wislos“ komandos sirgaliai policijos pareigūnų buvo palydėti iki autobusų ir šie išlydėti už miesto. Pareigūnai darbą baigė 3 val. nakties.

Sutelktomis pareigūnų pajėgomis futbolo žiūrovų ir „Šiaulių“ komandos sirgalių saugumas bei viešoji tvarka mieste buvo sėkmingai užtikrinta.

Kitą dieną Šiaulių apskrities viršininko Egidijaus Lapinskas kabinete, dalyvaujant Lenkijos policijos pareigūnams, buvo aptarti ir įvertinti policijos veiksmai, užtikrinant viešąją tvarką futbolo rungtynių metu. Viršininkas padėkojo svečios šalies pareigūnams už nuoširdų bei efektyvų talkininkavimą šio renginio metu ir konstatavo, kad tai puikus pavyzdys, kaip Europos Sąjungos policijos pareigūnams bendromis jėgomis pavyksta paralyžiuoti nusikalstamus negatyviai nusiteikusių grupių veiksmus. Buvo pajuokauta, kad bendros policinės priemonės padarė įspūdį ir lenkų sirgaliams, ir tai turėtų sukelti jų pamąstymus dėl savo elgesio ateityje, rašoma penktadienį Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato Organizacinio skyriaus Viešųjų ryšių poskyrio atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius