Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Lenkus internete anonimiškai įžeidinėjusiam vilniečiui teismas skyrė 260 litų baudą

Anoniminį komentarą internete apie lenkus parašęs 58 vilnietis Romualdas R. užsidirbo teistumą – sostinės teismas paskelbė, kad vyras viešai įžeidė, niekino bei menkino lenkus.
Lenkijos vėliava
Asociatyvinė iliustracija: Lenkijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baudžiamąjį procesą Vilniaus miesto apylinkės teismas baigė baudžiamuoju įsakymu – Romualdui R. buvo skirta 2 MGL (260 litų) dydžio bauda, pirmadienį praneša Delfi.lt.

Dar 2012-ųjų gruodžio 9-ąją viename interneto portale buvo išspausdintas straipsnis, kuriame buvo rašoma, jog Lenkijos piliečio peticiją dėl Švietimo įstatymo pataisų Lietuvoje išnagrinėjusi Europos Komisija pareiškė neįžvelgianti Europos Sąjungos (ES) pažeidimų ir nurodė negalinti nagrinėti keliamų klausimų dėl tautinių mažumų.

Lenkų keliamos problemos papiktino vilnietį – prie straipsnio esančioje komentarų skiltyje vyras Lietuvos kaimynus prilygino netradicinės orientacijos asmenims, „kurie net nepajudinti jau žviegia, kad kažkas juos engia“.

„Sh... ir tai normalesnis, tik pajudinus jis pradeda smirdeti, o shie...“, – Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos ekspertizės akto išvadoje teigiama, kad Romualdo R. komentaras yra vertinamas kaip nuomonė, įžeidžianti ir menkinanti lenkus kaip žmonių grupę.

Anot Delfi.lt, vyras pripažino jam inkriminuojamus kaltinimus, neneigė, kad komentaras yra įžeidžiantis ir menkinantis. Atgaila palengvino nuteistojo atsakomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius