Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lentvaryje ir Varėnos rajone – galimi savivaldos rinkimų pažeidimai

Trakų ir Varėnos rajonuose vykstančiuose pakartotinuose savivaldos rinkimuose užfiksuoti galimi pažeidimai. Lentvario gyventoja pranešė, jog po miestelio gyventojų namus vaikščiojanti viena iš kandidatų agituoja balsuoti už ją. Varėnos rajone gyvenanti senolė, pati to nesuprasdama, savo valią rinkimuose išreiškė du kartus.
Tokį popierių bandyta įteikti vietoj rinkėjo pažymėjimo
Rinkėjo pažymėjimas. / R.Mačiulytės nuotr.

Policijos departamento duomenimis, birželio 19 d., 18 val., Trakų rajono policijos komisariate gautas moters pranešimas, kad Trakų rajone, Lentvaryje, Naujosios Sodybos g., pas ją atėjo rinkimų į savivaldybę kandidatė E.R. ir informavo, kad nepamirštų už ją balsuoti 21 dieną. Pranešėja įtaria, kad moteris papirkinėja rinkėjus.

Sureagavę į šią informaciją pareigūnai tą patį vakarą pravažiavo Lentvario miestelį. Tačiau nepastebėjo, kad minėta politikė vaikščiotų po gyventojų namus agituotų už ją balsuoti.

Tą pačią dieną 17 val. Varėnos rajono policijos komisariate gautas vyriškio pranešimas, kad Gudžių kaime pas jo senyvą motiną buvo atvykę du balsavimo komisijos nariai, kurie davė motinai du balsavimo pažymėjimus ir motina balsavo du kartus.

Pasak sūnaus, garbaus amžiaus moteris nesuprato daranti pažeidimą. Įtariama, jog du rinkėjo pažymėjimai jai įteikti sąmoningai – siekiant surinkti daugiau balsų už tam tikrą rinkimuose dalyvaujantį kandidatą.

Apie šiuos pažeidimus informuota Vyriausioji rinkimų komisija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius