Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lesto“ alyvos troškulys: vagių sulaikyta ir Rokiškio rajone

Pareigūnai į areštinę uždarė keturis alyvos iš transformatorinių vagis. Sugadinus transformatorių, didelių nuostolių patiria ne tik bendrovė „Lesto“, bet ir gyventojai.
Transformatorinė
Transformatorinė / Rokiškio r. PK nuotr.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariato (toliau – Panevėžio aps. VPK Rokiškio r. PK) kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė keturis alyvos iš transformatorinių vagis. 

Rokiškio r. PK nuo metų pradžios pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai dėl transformatorinės alyvos vagysčių. AB „Lesto“ patyrė daugiau nei 6 tūstančių litų žalą. Sugadinus transformatorių, didelių nuostolių patiria ne tik AB „Lesto“, bet ir gyventojai, į kurių sodybas veda elektros linija, o tai sukelia nepasitenkinimą ir net pasipiktinimą.

Visų registruotų įsibrovimų į transformatorines braižas vienodas – alyva vogta pragręžus skyles vienodo storio grąžtu. Įvertinę situaciją ir siekdami išaiškinti asmenis, vagiančius alyvą, kriminalinės policijos pareigūnai rajone organizavo policinę priemonę. 

Darbas savaitgalį pasiteisino – sulaikyti keli jaunuoliai, vogę alyvą iš skirtingose rajono vietose įrengtų elektros transformatorinių. Šių asmenų gyvenamosiose vietose atliktos kratos. Surasta daugiau nei 100 litrų alyvos. Ji paimta ir išsiųsta ekspertizei. Sulaikytieji iš dalies pripažįsta savo kaltę, bando dalį atsakomybės primesti draugams. Trys iš keturių sulaikytų jaunuolių gyvena Kazliškio seniūnijoje, kur šiais metais pastebima nusikalstamų veikų, ypač vagysčių, gausėjimo. Kriminalinės policijos pareigūnai tiria, ar vagystės toje seniūnijoje nėra šių asmenų darbas, juolab kad keli iš jų policijai žinomi ir anksčiau.

Už nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 straipsnio („Vagystė“) 2 dalyje, gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Praėjusią savaitę sėkmė lydėjo Panevėžio aps. VPK Pasvalio r. PK pareigūnus, sulaikiusius grupę asmenų, vogusių alyvą iš transformatorinių, pažymima pagal Rokiškio r. komisariato Organizacinio poskyrio viršininkės Romos Šakalienės pateiktą informaciją parengtame ir pirmadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius