Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Liepos 6-osios tragedijos Nemune atomazga: upė pagaliau atidavė vyrų kūnus

Šakių rajone iš vandens ištraukti jau yrantys dviejų vyrų, kurių keletą dienų nepavyko rasti, palaikai. Vienas žuvusiųjų buvo 6 vaikų tėvas.
Nemuno pakrantėje susirinko gausios gelbėtojų pajėgos.
Nemuno pakrantėje susirinko gausios gelbėtojų pajėgos. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt rašė apie didelio masto, tačiau nesėkmingą gelbėjimo bei paieškų operaciją Nemune – tragedija Mindaugo karūnavimo dienos vakarą, apie 21 val., įvyko ties Plokščių kaimu. Tąsyk apvirtus kateriui vandenyje atsidūrė trys žmonės, tačiau tik vienam jų pavyko pasiekti krantą – kitus du pasiglemžė upė.

Pirmadienį Marijampolės apskrities VPK pareigūnai praneša, kad Branduoliškių kaimo ribose aptikti skenduoliai, kurie, pirminiais duomenimis, būtent ir yra 2010-ųjų liepos 6-ąją Nemuno upėje nuskendę ir ieškoti kaip dingę be žinios vyrai.

Aukų atpažinimą apsunkino tai, kad abu rasti vyriškos lyties lavonai yra irimo stadijos.

Minima, kad kūnai Gelgaudiškio seniūnijoje (Šakių r.) pastebėti sekmadienį apie 19.20 val.

Mačiusiųjų teigimu, vaizdas, kai gelbėtojai traukė palaikus iš upės, buvo sukrėčiamas.

Nepatvirtintais duomenimis, nelaimės aukos yra Arnoldas Naujokaitis (gim. 1981 m.), gyvenęs Krūtulių kaime, bei Darius Bernatavičius (gim. 1975 m.), gyvenęs Plokščių kaime.

Pastarasis plokštiškis našlaičiais paliko penkis mažamečius vaikus, prieš tragediją laukta, kad į pasaulį greitai pasibels ir šešta atžala. Kaimynai yra minėję, jog abu žuvusieji gyveno gana tvarkingai, turėjo šeimas, dirbo.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, lemtingą vakarą kateriu plaukioję trys vyriškiai, pasak liudininkų, galėjo būti neblaivūs.

Šalia prieplaukos esantys žmonės, iškilmingą vakarą 21 val. susirinkę giedoti tautiškos giesmės, netikėtai išgirdo šūksnius tolumoje ir pamatė, kad laivas guli ant šono, skęsta, o vandenyje kapanojasi žmonės.

Keturi krante buvę vyriškiai (Martynas Miliūnas, Edgaras Žemaitis, Simonas Kazarjanas bei Rolandas Astrauskas) sugebėjo išgelbėti vieną skenduolį. Ištrauktą iš upės 20-metį Vytautą Matusevičių iš Siaustuvėlių kaimo medikai išsivežė į Šakių ligoninę, jis patyrė šoką.

Šakių ir Jurbarko gelbėtojai ilgai valtimis ieškojo dingusiųjų, bet dėl tamsos paieškas nutraukė, o kitomis dienomis jas tęsė.

Kaip skelbė 15min.lt, motorinį laivą „Progres-2“, kuriuo plaukė žmonės, gelbėtojams pavyko rasti kitą dieną po nelaimės, trečiadienį.

Rolando Žalgevičiaus nuotr./Gelbėtojai nelaimės vietoje dirbo iki tamsos.
Rolando Žalgevičiaus nuotr./Gelbėtojai nelaimės vietoje dirbo iki tamsos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius