Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liepsnos kėsinosi į vieną didžiausių medinių namų Ukmergėje

Ugniagesiai antradienio vakarą nuo liepsnos gelbėjo vieną didžiausių medinių pastatų Ukmergėje. Vieno aukšto mediniame name, kurio plotas daugiau nei pusė tūkstančio kvadratinių metrų, gaisras kilo apie 19 val.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / vilkmerge.lt nuotr.

Kaip informuoja Ukmergės naujienų portalas vilkmerge.lt, Vytauto g. 52 numeriu pažymėtame name įsikūrusios dvi siuvyklos, viena naujų ir viena dėvėtų rūbų parduotuvės bei alaus baras. Čia taip pat yra keletas gyvenamų butų.

Kuomet atvyko pirmieji gelbėtojų ekipažai, namo stogas dengtas šiferiu, ties aštuntuoju butu jau degė atvira liepsna. Ugniagesiai iš karto paprašė pastiprinimo ir ėmėsi malšinti siautėjančias liepsnas.

Atlikus degančio pastato žvalgybą, paaiškėjo, kad ugnis žaibiškai plinta namo palėpėje, o po šiferiu dar išlikęs medinių skiedrų stogas. Šiltinimo medžiaga – spaliai smilko jau virš keturių butų. Tuomet buvo nuardyta dalis stogo ir smilkstantys spaliai užlieti vandeniu. Ugnies plitimas sustabdytas daugiau nei po 20 minučių.

Nors užsiliepsnojusiame ir sekančiame bute dar buvo žmonių, jie teigė, jog nejuto dūmų kvapo ir gaisrą pastebėjo, kuomet pro stogą prasiveržė atvira liepsna. Jei šiame, 7 metrų pločio ir daugiau nei 70 metrų ilgio, name gaisras būtu pastebėtas dar bent dešimčia minučių vėliau, viskas galėjo baigtis daug tragiškiau.

Gaisro metu sudegė apie 200 kvadratinių metrų stogo dangos, išdegė apie 41 kvadratinį metrą gyvenamųjų patalpų. Vandeniu sulietos abi drabužių parduotuvės bei siuvyklos.

Kol dirbo ugniagesiai, policijos pareigūnai Vytauto gatvės atkarpoje, nuo Basanavičiaus iki J.Kudirkos gatvės, uždarė automobilių eismą. Transportas buvo nukreipiamas aplinkinėmis gatvėmis. Taip pat gaisro gesinimo metu budėjo ir greitosios pagalbos medikai.

Gaisro priežastis tiria pareigūnai.

VIDEO: Vilkmerge.lt: Liepsnos kėsinosi į vieną didžiausių medinių namų Ukmergėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius