-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lietuva lietuviams“ šaukęs vilnietis laisvėje vėl prisidirbo: įtariamas užpuolęs žmogų

Mažiau nei mėnesį laisvėje prabuvęs Jaroslavas M. įtariamas vėl užpuolęs žmogų. Lenkų tautybės pilietis pagarsėjo po ekvadoriečio Fabiano Sanchezo užpuolimo, jis kaltinamas padaręs šį nusikaltimą, dėl to už grotų praleido 20 parų. Su 15min redakcija susisiekęs vaikinas teigė, kad sekmadienio naktį jam trenkė ir peiliu grasino tas pats pilietis. Atvykusi policija jo sulaikyti nespėjo, jis pasišalino.
Ekvadoriečio užpuolimu įtariamų vaikinų suėmimas
Ekvadoriečio užpuolimu įtariamų vaikinų suėmimas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip pasakojo pats nukentėjęs jaunuolis, jis jau anksčiau pažinojo Jaroslavą.

Vaikinas buvo pasižymėjęs dar 2012 m., kai ant J.Pilsudskio kapo Rasų kapinėse užrašė „Tomaševski, nustok kenkti Lietuvai arba – tavo vieta čia!“. Už tai 2016 m. jis buvo nuteistas dėl kapo ir viešosios pagarbos vietos dėl nacionalinių motyvų išniekinimo.

Jis išgarsėjo dar labiau, kai liepos mėnesį Vilniuje su jaunesniu bendru užpuolė ekvadorietį Fabianą Sanchezą šaukdami „Lietuva lietuviams“. Po kelių dienų Jaroslavą M. sulaikė policija. Tuomet paaiškėjo dar daugiau detalių.

„Matome, tai asmenybė turinti patirties, policijai teko susidurti su šia asmenybe“, – kalbėjo Vilniaus apskrities policijos vadas Saulius Gagas vardindamas jo darbelius: jis teistas už neapykantos kurstymą, kapo ar viešos pagarbos vietos išniekinimą, už sunkų ir nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Prokuratūra po ekvadoriečio užpuolimo prašė 26-erių metų Jaroslavą M. kartu su 18-mečiu bendru už grotų uždaryti dviem mėnesiams, tačiau teismas leido juos suimti 20 parų. Rugpjūčio 16 jie paleisti į laisvę.

VIDEO: Iš teismo vedamas suimtasis sušuko „Lietuva – lietuviams!“

Abiem vaikinams pateikti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir neapykantos kurstymo.

Užpuolė vėl

Su 15min redakcija susisiekęs vaikinas pasakojo, kad sekmadienio naktį Jarosvalas M. jį užpuolė Vilniaus centre, Jogailos gatvėje šalia baro.

Jaroslavas M. priėjo prie jo, trenkė į galvą kumščių, o tada išsitraukęs peilį grasino susidorojimu, anot nukentėjusiojo, visą incidentą turėjo užfiksuoti vaizdo stebėjimo kameros.

„Tai žmonės, kurie savo agresiją pateisina patriotizmu. Tai yra banditai“, – 15min pasakojo jaunuolis. Anot jo, jis buvo užsipultas, nes smerkė smurtą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ekvadoriečio užpuolimu įtariamų vaikinų suėmimas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ekvadoriečio užpuolimu įtariamų vaikinų suėmimas

Policija patvirtino, kad toks atvejis užfiksuotas. Kaip sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis, pareigūnai gavę iškvietimą įvykio vietoje pasirodė per 7 minutes, bet įtariamasis jau buvo pasišalinęs, jis ieškomas.

„Buvo įvykis Jogailos gatvėje, prie baro iš matymo pažįstamas žmogus grasino peiliu“, – patvirtino R.Matonis.

Pats nukentėjęs vaikinas sako neturintis pretenzijų pareigūnų darbui, jie veikė operatyviai ir profesionaliai.

„Kur yra ta riba, kol pagaliau visuomenė bus nuo tokių žmonių apsaugota. Klausimas, kada bus tas atvejis, kai jis ką galiausiai papjaus“, – svarstė vaikinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius