-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvą sukrėtusi Jurbarko istorija: nepilnametės prievartavimo byla perduota teismui

Pasikėsinimas išžaginti nepilnametę, seksualinis prievartavimas ir nesunkus sveikatos sutrikdymas – tokie kaltinimai pareikšti 17-mečiui jurbarkiškiui, kuris per moksleivių vakarėlį žiauriai sumušė ir išprievartavo dešimtokę.
Policija
Policija / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, vadovavusi ikiteisminiam tyrimui, kurio metu buvo nustatinėjamos įvykių kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone aplinkybės, bylą su kaltinamuoju aktu perdavė Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmams.

17 metų jaunuoliui iš Jurbarko kaltinimai pareikšti pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų gegužės 26 dieną, kuomet kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone buvo sumušta 16 metų mergina.

Per pusę metų, kuomet truko ikiteisminis tyrimas, atliktos trys dešimtys apklausų, kurių daugumoje turėjo dalyvauti ir psichologas, atlikta ne viena ekspertizė, surinkti ir išanalizuoti būtinieji duomenys.

Ikiteisminio tyrimo metu gautose teismo medicinos bei psichiatrijos ekspertų išvadose nurodyta, kad nukentėjusios merginos patirti sužalojimai ir dėl jų kilusios pasekmės jos sveikatai, vadovaujantis teisės aktuose nustatytais kriterijais, kvalifikuotini kaip nesunkūs, todėl 17 metų jaunuoliui buvo pareikštas kaltinimas pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnio 1 dalį – nesunkus sveikatos sutrikdymas. Kiti kaltinimai pareikšti dėl sunkių smurtinių nusikaltimų padarymo.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta, pažymima Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus (Klaipėdoje) vyriausiosios specialistės Ignės Rotautaitės-Pukenės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Šiuo metu kaltinamajam galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra su apykoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, atidavimas tėvų priežiūrai ir asmens dokumento paėmimas.

Vakarėlis baigėsi smurtu

Jurbarkas dėmesio centre atsidūrė po žinios apie vieną žinomą miestelio sportininką, kuris per moksleivių vakarėlį žiauriai sumušė ir išprievartavo dešimtokę.

Po vakarėlio dešimtoje klasėje besimokanti septyniolikametė atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje.

Po vakarėlio dešimtoje klasėje besimokanti septyniolikametė atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje.

Merginai smarkiai pažeista trachėja, išmušti šeši dantys, sutrupintas žandikaulis bei nustatyta stipri kaklo trauma.

Įtariama, kad smurtavęs jaunuolis yra kovų menų prizininkas, lankė sporto klubą „Pantera“.

Abu įtariamojo jaunuolio tėvai yra vietiniai politikai – jaunuolio tėvas buvo įtariamas balsų pirkimu 2015 metų savivaldybių rinkimuose, 2016 metais išteisintas, 2019 metų savivaldybių rinkimuose dalyvavo su Darbo partijos sąrašu, o mama – 2015 metais taip pat dalyvavo rinkimuose su Darbo partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius