-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva Vatikane vienija bažnyčios ir policijos jėgas kovai su šiuolaikine vergove

Gegužės 17-19 d. Vatikano mieste vyksta tarptautinė konferencija „Kovos su šiuolaikine vergove katalizatoriai: nuo ketinimo iki veiksmo“. Renginį organizuoja Šventosios Mortos grupė, kurios tikslas – suvienyti bažnyčios ir teisėsaugos jėgas kovoje su šiuolaikine vergove.
Tarptautinės konferencijos Vatikane dalyviai
Tarptautinės konferencijos Vatikane dalyviai / Policijos nuotr.

Vatikane vyksta tarptautinė konferencija „Kovos su šiuolaikine vergove katalizatoriai: nuo ketinimo iki veiksmo“, ketvirtadienį praneša Lietuvos policija.

Pristatydamas Lietuvos policijos patirtį kovojant su šiuolaikine vergove, Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla konstatavo: „Šiuolaikinė vergovė yra plačiai paplitęs nusikaltimas, paveikiantis kiekvieną pasaulio valstybę ir aptinkamas daugelyje gyvenimo sričių.

Be jokios abejonės, jis turi neigiamos įtakos absoliučiai visoms bendruomenėms, todėl kiekviena valstybė, institucija ir asmuo turėtų padaryti viską, kas įmanoma, kad išnaikintų šį klastingą ir žalojantį nusikaltimą, sukeliantį tiek daug skausmo ir kančios pasaulio žmonėms.“

Policijos vadovas atkreipė dėmesį, kad šiuo metu Ukrainoje vykstantis karas neišvengiamai diktuoja savo sąlygas taip pat ir Lietuvos policijos kovai su šiuolaikine vergove – todėl, didžiausias dėmesys yra skiriamas Ukrainos karo pabėgėliams ir jų apsaugai nuo nusikaltėlių, besikėsinančių pasinaudoti jų pažeidžiamumu.

Lietuvos policijos specialusis atašė Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje Linas Pernavas savo pranešime apžvelgė Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės – ne pelno siekiančios organizacijos, turinčios 22 filialus visoje šalyje – ir savo darbus, nuveiktus kovos su šiuolaikine vergove srityje.

Nuotrauka iš L.Pernavo „Facebook“ profilio/Linas Pernavas
Nuotrauka iš L.Pernavo „Facebook“ profilio/Linas Pernavas

„Viena iš pagrindinių mano darbo užduočių buvo ir yra užmegzti ryšius su Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomene bei bendrai prisidėti prie kovos su šiuolaikine vergove. Kartu su bendruomene nusprendėme į šią problemą pažvelgti kiek kitaip, įsivertinti, kas gali tapti potencialia auka ir pabandyti padėti tokiems žmonėms. Nuo to prasidėjo mūsų bendras darbas,“ – pasakojo policijos specialusis atašė.

Kartu su JK bendruomene nusprendėme į šią problemą pažvelgti kiek kitaip, tikino L.Pernavas.

Be R.Požėlos ir L.Pernavo, Lietuvos policijai čia atstovauja kapelionas Algirdas Toliatas, atvykęs ir ekskomisaras, dabartinis Seimo narys Algirdas Stončaitis. Konferencijoje dalyvauja ir JAV, Argentinos, Vokietijos ir kitų valstybių teisėsaugos ir bažnyčios atstovai.

Teigiama, kad ši Vatikane organizuojama konferencija yra puiki platforma, padedanti pasidalinti nuveiktų darbų patirtimi, gerosiomis praktikomis ir ekspertinėmis įžvalgomis bei tokiu būdu efektyviau kovoti su šiuolaikine vergove, jos padariniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius