-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvės pase palikti pinigai pridarė nemalonumų: rasti padirbti dokumentai

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė reisu į Airiją ketinusią skristi lietuvę, turėjusią, įtariama, suklastotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Dokumentų patikros metu keleivę išdavė jos pase netyčia palikti pinigai.
Kauno oro uoste
Asociatyvi nuotr. / VSAT nuotr.

Antradienį Kauno oro uoste dirbę VSAT pareigūnai patikrino reisu į Airijos sostinę Dubliną vykusių asmenų dokumentus. Kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė viena keleivė, nuolat Airijoje gyvenanti 46-erių lietuvė. Moteris patikrą vykdžiusiam VSAT pareigūnui padavė pasą, kuriame buvo keletas smulkių JAV dolerių ir eurų kupiūrų.

Pasieniečiai, kaip įprasta tokiais atvejais, įspėjo moterį, jog kelionės dokumente įdėti pinigai gali būti traktuojami kaip bandymas papirkti. VSAT pareigūnai tuoj pat sulaukė patikinimo, jog doleriai ir eurai pase atsirado netyčia – keleivė teisinosi tiesiog pamiršusi juos išimti.

Tačiau labiausiai pasieniečius sudomino kartu su pasu pateiktas lietuviškas vairuotojo pažymėjimas. Pirminiais duomenimis, VSAT pareigūnai jame tuoj pat įžvelgė klastotės požymių. Į Airiją ketinusiai skristi moteriai pranešta, jog išvykti į užsienį ji negalės.

Lietuvė buvo atvesdinta į tarnybines pasieniečių patalpas Kauno oro uoste, o vėliau, po pirminės apklausos, uždaryta į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius