Lietuviai prostitutes verbavo per internetines pažinčių svetaines

Du vyrai ir moteris stos prieš teismą dėl 12 moterų įtraukimo į prostituciją ir pelnymosi iš jos.
Palydovės
Palydovės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūra sostinės 1-ajam apylinkės teismui perdavė nagrinėti pelnymosi iš kito asmens prostitucijos (Baudžiamojo kodekso 307 str. 2 d.), įtraukimo į prostituciją (BK 308 str. 1 d.) ir disponavimo suklastotu dokumentu (BK 300 str. 2 d.) baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai pareikšti trims Lietuvos Respublikos piliečiams.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Remigijaus Matevičiaus, minėtos nusikalstamos veikos buvo vykdomos nuo 2006 m. pavasario iki 2011 m. rudens. Į jas buvo įtraukta 12 moterų ir merginų. Kaltinamieji J. M. ir V. C. merginas surasdavo per internetines pažinčių svetaines ir susitikus įkalbėdavo užsiimti prostitucija. Dalis merginų ja užsiiminėjo Vilniuje esančiuose viešbučiuose ir butuose.

Nusikalstamoje veikoje dalyvavo ir kaltinamoji I. K., kuri sąvadavo ir vadovavo prostitucijai, centralizuotai priimdama klientų skambučius ir paskirstydama užsakymus, informuodama merginas, į kurį viešbutį ar butą reikės vykti pas klientą, kaltinamasis V. C. surinkdavo iš merginų pinigus.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad užsiimti prostitucija kelios merginos buvo vežamos ir į Jungtinę Karalystę.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, atliko Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnai.

Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, per aštuonis šių metų mėnesius buvo užregistruota 30 nusikalstamų veikų dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, 14 bylų perduotos nagrinėti šalies teismams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius