-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvio trenerio žudikas Didžiojoje Britanijoje nuteistas kalėti iki gyvos galvos

Lietuvį kikboksininką 27 metų Dainių Kasiliauskį Piterboro mieste Anglijoje nužudęs Leamas Smithas nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Vos 19 metų sulaukęs žudikas teisėjo buvo pavadintas visiškai nenuspėjamu ir pavojingu.
Dainius Kasiliauskis
Dainius Kasiliauskis / Scanpix/Facebook nuotr.

Kaip skelbia BBC, D.Kasiliauskis buvo užpultas birželio 12 dieną Piterboro mieste.

Buvo pranešta, kad Tilton Court gatvėje peiliu mirtinai sužalotas žmogus. Paaiškėjo, kad auka tapo lietuvis D.Kasiliauskis, žinomas kaip kikboksininkas ir šios sporto šakos treneris.

L.Smithas už grotų turės praleisti mažiausiai 17 metų, praėjus šiam terminui jis įgis teisę teikti prašymą paleisti į laisvę anksčiau laiko, jo bendras 30 metų Alvaro Vilhete'as buvo nuteistas septyneriems metams laisvės atėmimo.

L.Smithas teisme aiškino, kad jis „šoko į pagalbą“ narkotikų prekeiviui A.Vilhete'ui, kurį neva užpuolė D.Kasiliauskis. Jis taip pat aiškino, kad lietuvis neva reguliariai vartojo narkotikus ir jų prekeivis esą atsisakė jų duoti.

Taip pat teisme pasakota, kad D.Kasiliauskis trenkė narkotikų prekeiviui, o šis esą lietuviui atsimokėjo smūgiais plaktuku.

Pasakota, kad vakarėlyje, kuriame įvyko kraupus nužudymas, dalyvavusi moteris atsinešė kardą tam, kad nuramintų konfliktą.

L.Smithas paėmė kardą ir mirtinai sužeidė tris vaikus auginusį lietuvį.

Teisme perskaitytame aukos motinos pareiškime teigiama, kad jos vienintelis sūnus „turėjo pačią geriausią širdį ir buvo labai rūpestingas visiems aplinkiniams“.

L.Smitho gynyba aiškino, kad šis turėjo mokymosi sunkumų, kenčia nuo dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sindromo, o nusikaltimas esą buvo visiškai spontaniškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius