-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis Evaldas Rimašauskas vien iš „Google“ kompanijos kaltinamas išviliojęs 23 mln. dolerių

Neseniai pasaulio žiniasklaidą apskriejo pranešimai, kad Lietuvos pilietis Evaldas Rimašauskas yra įtariamas iš viso maždaug 100 mln. JAV dolerių vagyste iš milžiniškų tarptautinių kompanijų. E.Rimašauskas dangstėsi Latvijoje įkurta bendrove, kurios pavadinimas yra Taivane veikiančio elektronikos giganto klonas. Latvių žiniasklaida išsiaiškino, kad E.Rimašauskas įtariamas vien iš bendrovės „Google“ išviliojęs dešimtis milijonų JAV dolerių.
Google
Asociatyvi iliustracija: Google / 123rf.com nuotr.

Jungtinių Valstijų IT milžinė pervedė Daugpilyje registruotai vieno euro įstatinio kapitalo firmelei 23 mln. dolerių.

Dar prieš 4 metus Latvijos teisėsaugos pradėtame ikiteisminiame tyrime „Google“ korporacija figūruoja kaip nukentėjusysis juridinis asmuo. Apie tai skelbia Rus.Lsm.lv, remdamasis Latvijos LTV kanalo laida „De facto“.

Viename Daugpilio bute registruota smulki įmonė „Quanta Computer Inc.“, kurios pavadinimas lygiai toks pat kaip ir Taivano elektronikos giganto, susirašinėjo su JAV kompanijomis ir vykdė finansinius atsiskaitymus.

E.Rimašauskas sugebėdavo išsireikalauti iš amerikiečių užmokestį už realią produkciją, kurią užsakovai gaudavo iš kompiuterius bei jų atsargines dalis gaminančių taivaniečių.

Amerikiečiai užkibo ant šios elementarios vadinamojo fišingo schemos dar 2013–2016 metais.

Teigiama, kad policija tyrimą pradėjo, kai vieno iš bankų darbuotojas pastebėjo įtartinas finansines operacijas.

Kaip jau anksčiau skelbė 15min, tarp kitų nukentėjusių bendrovių, iš viso praradusių 100 mln. JAV dolerių, buvo minimos „Facebook“ ir „Apple“.

Taivano kompanija „Quanta Computer“, kaip rašo Rus.Lsm.lv, prieš keletą dienų patvirtino, kad jos vardas buvo panaudotas šioje stambioje tarptautinio masto aferoje, tačiau nukentėjusių kompanijų pavadinimai oficialiai skelbiami nebuvo.

Latvių pareigūnas tvirtino, kad 23 milijonai dolerių buvo pripažinti nusikalstamumu būdu gautomis lėšomis, tad nedelsiant grąžinti į „Google“ sąskaitą.

Tai, kad būtent „Google“ korporacija yra tarp nukentėjusių, Latvijos LTV kanalo laidai „De facto“ patvirtino policijos Kovos su ekonominiais nusikaltimais valdybos viršininkas Peteris Bauska. Kuomet tyrėjai prieš ketverius metus gavo signalą iš banko apie įtartinas finansines operacijas, buvo pradėtas tyrimas dėl galimai neteisėtai gautų lėšų legalizavimo, t.y. pinigų plovimo.

Latvių pareigūnas tvirtino, kad 23 milijonai eurų buvo pripažinti nusikalstamumu būdu gautomis lėšomis, todėl nedelsiant grąžinti į teisėto savininko sąskaitą.

Kaip skelbė 15min, kovo 31 d. Vilniaus apygardos teismas paliko galioti kardomąjį suėmimą Lietuvos pareigūnų sulaikytam E.Rimašauskui. Įtariamasis buvo sulaikytas kovo 16 dieną.

Jungtinių Valstijų teisėsauga yra pateikusi kaltinimus lietuviui dėl sukčiavimo, pinigų plovimo ir tapatybės vagystės.

JAV prašo E.Rimašausko ekstradicijos. Ar įtariamąjį išduoti, spręs Lietuvos prokuratūra ir Vilniaus apygardos teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius