-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 12 /18:19

Lietuvių gauja Estijoje siautė seniai, bet po BMW vagystės Tartu priėjo liepto galą

Penktadienį Estijos teisėsauga surengė plataus masto ginkluotų įtariamųjų sulaikymo operaciją. Vietos policijos teigimu, įkliuvo trys Lietuvos piliečiai, kaltinami dėl automobilių vagysčių. Aiškėja šios istorijos pradžia ir detalės. Bendras sulaikytų įtariamųjų skaičius yra 8, o paskutinis grupuotės pavogtas BMW visureigis kainavo bemaž 100 tūkst. eurų.
Temos: 3 Vagystė Tartu Estija

Pasirodo, nusikaltėliai iš Lietuvos jau seniai terorizavo Estijos gyventojus, vogdami jų automobilius. Vietos teisėsauga tai žinojo, tačiau progos sulaikyti įtariamuosius teko laukti ilgai – tyrimas tęsiasi ilgiau nei metus.

„Praėjusią naktį Tartu mieste buvo pagrobtas vienas brangus BMW automobilis, iškart prasidėjo nusikaltėlių gaudynės. Policijos operacijos kulminacija įvyko netoli Karksi Nujos miesto, kur vagys nutarė nepasiduoti pareigūnams ir ryžosi bėgti“, – atsakingą vietos teisėsaugos pareigūną penktadienį po pietų cituoja Postimees.ee.

Tartu pavogtas automobilis – „BMW X5 xDrive“ visureigis, kurio vertė yra 95 000 eurų.

Kaip 15min skelbė anksčiau, du įtariamuosius estai sučiupo iškart.

Tačiau vienam pavyko pabėgti.

Ant kojų buvo sukelta ir Latvijos teisėsauga – šios šalies pareigūnai buvo pasirengę perimti operacijos valdymą, jei įtariamiesiems būtų pavykę išvažiuoti iš Estijos.

Policija žinojo, kad jis gali būti ginkluotas, todėl įspėjo visuomenę saugotis. Pareigūnų vertinimu, nusikaltėliai turėjo pistoletus, kad būtų pranašesni, jei sulauktų grobiamo automobilio savininko pasipriešinimo.

Galiausiai pietų Estijoje įkliuvo ir trečiasis įtariamasis. Pranešama, kad vienas įtariamųjų sulaikymo metu buvo sužeistas į koją ir nuvežtas į ligoninę operacijai, kiti du įtariamieji pristatyti tyrėjams.

Taip pat pabrėžiama, jog ant kojų buvo sukelta ir Latvijos teisėsauga – šios šalies pareigūnai buvo pasirengę perimti operacijos valdymą, jei įtariamiesiems būtų pavykę išvažiuoti iš Estijos (kirsti valstybių sieną).

Sulaikytų Lietuvos piliečių tapatybės kol kas nėra skelbiamos.

Be to, kaip atskleidė estų teisėsaugininkai, penki įtariamieji yra sulaikyti anksčiau. Tačiau teigiama, kad visi šie aštuoni asmenys nėra vienos grupuotės nariai.

Sulaikytųjų penktadienį trijulė iš Estijos bandė pasišalinti dviem transporto priemonėmis – vienu vogtu automobiliu ir kitu, kuriuo prieš tai į šią šalį atvyko.

Estijos teisėsaugininkai, pasinaudoję dėmesiu šių įvykių įkarštyje, dar sykį įspėjo gyventojus nemėginti paties sulaikyti nusikaltėlių, jei mato vagiamas mašinas – užtenka pranešti apie tai policijai.

15min žiniomis, Lietuvos kriminalistai apie šią Baltijos kaimynų teisėsaugos operaciją žinojo. Tačiau jokių ryšių tarp sulaikytųjų ir Lietuvoje veikiančių nusikalstamų grupuočių kol kas nėra nustatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius