-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje įkliuvo baltarusiškas cigaretes į Lenkiją gabenęs latvis

Kalvarijos užkardos pasieniečiai antradienį paryčiais Kalvarijos savivaldybėje sulaikė latvį, į Lenkiją gabenantį didelį kontrabandinių baltarusiškų cigarečių krovinį.
Sulaikytas Berlingo su cigarečių kontrabanda
Sulaikytas Berlingo su cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Antradienį apie 6 val. ryto Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai pastebėjo nuo Senosios Radiškės kaimo sienos link važiuojantį furgoną „Citroen Berlingo“. Automobilis judėjo į Lenkijos pusę ir netrukus būtų įvažiavęsi į šią šalį.

Stabdydami „Citroen Berlingo“ lenkiškais numeriais pasieniečiai savo tarnybinį visureigį pastatė taip, kad atvažiuojantis vairuotojas neturėtų galimybės sprukti. Paaiškėjo, kad automobilį į Lenkiją vairavo 20-metis Latvijos pilietis. Jis turėjo tvarkingus asmens ir automobilio dokumentus.

Pravėrę „Citroen Berlingo“ galines krovinių skyriaus dureles, Kalvarijos pasieniečiai išvydo, kad mašina prigrūsta cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“. Latvis iš viso gabeno 19 350 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką, yra apie 140 tūkst. Lt.

Latvį pasieniečiai sulaikė ir uždarė į arešinę.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už šį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius