Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 28 /13:20

Lietuvoje planuotos masinės lenkų ir rusų futbolo sirgalių muštynės: ginklais žvangino 250 chuliganų

Pareigūnai užkardė planuotą masinį futbolo chuliganų susirėmimą. Lietuvos pareigūnams pavyko nutraukti planuotas dideles futbolo sirgalių muštynes, kurios sekmadienį apie 12 val. turėjo vykti Kauno apskrityje. Vis dėlto didžiulės pareigūnų (policijos, Viešojo saugumo tarnybos, pasieniečių) pajėgos lieka mobilizuotos, o Lietuvos gyventojų irgi prašoma neprarasti budrumo.
Tikrinami į Kauną atvažiuojantys Lenkijos futbolo sirgaliai
Asociatyvinė iliustracija: tikrinami į Kauną atvažiuojantys Lenkijos futbolo sirgaliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštadienį vėlai vakare iš Lenkijos policijos gauta preliminari informacija, kad artimiausiu metu Lietuvoje planuojamos didelės lenkų ir rusų futbolo chuliganų muštynės.

Gavus šią informaciją, nedelsiant pradėta policijos operacija, į pagalbą pasitelkiant policijos Mobilių padalinių, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos pajėgas. Visą naktį pasienyje pareigūnai tikrino į Lietuvą vykstančius lenkų automobilius, į orą pakeltas VSAT sraigtasparnis, buvo renkama ir analizuojama visa informacija apie galimus susirėmimus.

Pareigūnams pavyko nustatyti tikslią susirėmimų vietą Kauno apskrityje, nustatyta, kad masinėse muštynėse planavo dalyvauti apie 200–250 futbolo chuliganų iš Lenkijos ir Rusijos.

Apie 5 val. ryto Lazdijų r. pasienyje sulaikyti 5 lenkų sirgaliai, pas kuriuos rasti žemėlapiai su galimomis susirėmimų vietomis, įvairūs tam skirti daiktai: pirštinės, kaukės, kitos kūno apsaugos priemonės.

Apie 5 val. ryto Lazdijų r. pasienyje sulaikyti 5 lenkų sirgaliai, pas kuriuos rasti žemėlapiai su galimomis susirėmimų vietomis, įvairūs tam skirti daiktai: pirštinės, kaukės, antkeliai, kitos kūno apsaugos priemonės, instrukcijos kaip elgtis ypatingose situacijose. Vėliau autostradoje pareigūnai sulaikė dar 4 Lenkijos piliečius, kurie pristatyti į Kaišiadorių r. policijos komisariatą, pasakojama sekmadienį Policijos departamento paviešintame pranešime.

Nors planuoti susirėmimai neįvyko, policija toliau dirbs sustiprintu režimu, pareigūnai prašo ir visuomenės pagalbos.

Pastebėję įtartinus asmenis, besibūriuojančias asmenų grupes, ypač kalbančius rusų ar lenkų kalbomis, nedelsdami praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius