Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje praradę 11 tūkst. pakelių kontrabandininkai spruko į Baltarusiją

Šalčininkų rajone Tribonių užkardos pasieniečiai sulaikė 11 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė Lietuvoje yra daugiau kaip 27 tūkst. eurų.  Prie sienos iš Lietuvos pusės kontrabandos pasiimti atėję asmenys, vengdami sulaikymo, spruko į Baltarusijos pusę.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai pastebėjo septynis asmenis Baltarusijos pusėje ties Šalčininkų rajono Macikiškių kaimu. Jie per valstybės sienos liniją jos nepažeisdami Lietuvos pusėje buvusiems kitiems septyniems asmenims permetė ryšulius.

Tuo metu į šią vietą jau skubiai vyko VSAT pareigūnai. Nešikai pastebėjo artėjančius pasieniečius, metė ryšulius ir spruko į kaimyninę Baltarusiją. Apie juos Tribonių pasieniečiai pranešė kolegoms kaimyninėje šalyje.

Lietuvos pusėje VSAT pareigūnai aptiko 22 dėžes, supakuotas į polietileną. Iš viso jose buvo 11 tūkst. pakelių cigarečių „Fest 7“ ir „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Šio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais viršija 27 tūkst. eurų.

Dėl kontrabandos ir neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiame pasieniečių padalinyje saugomos sulaikytos cigaretės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius