-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Lietuvoje sulaikytas nelegalas iš Dagestano

Prie sienos su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė Belgijoje prieglobsčio pasiprašiusį Rusijos pilietį. Prieš tai šis dagestanietis buvo sulaikytas Lenkijos pasieniečių ir įpareigotas išvykti iš šalies, tačiau pasuko į Lietuvą.
Sprogimas Machačkaloje
Asociatyvinė iliustracija: Po sprogimo Machačkaloje. Neverta stebėtis, kad dažnas Dagestano gyventojas laimės ieško svetur. Ir ne visuomet teisėtais būdais. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai vykdė nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę pasienio su Lenkija ruože. Lazdijų rajono Akmenių kaimo ribose, kelyje Seinai–Lazdijai, pasieniečiai trečiadienį dokumentų patikrinimui sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „Mercedes Benz“ su belgiškais numeriais.

Paaiškėjo, kad mašiną vairavo 30-metis Rusijos pilietis, neturėjęs teisėtą atvykimą ir buvimą Lietuvoje patvirtinančio dokumento. Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad šį dagestanietį tą pačią dieną savo šalyje buvo sulaikę Lenkijos pareigūnai. Vyras Belgijoje yra pasiprašęs prieglobsčio. Kol nagrinėjamas prašymas, jis neturi teisės išvykti iš šalies.

Tačiau dagestanietis nepaisė tokio reikalavimo. Beje, taip dažnai elgiasi ir Lietuvoje prieglobsčio pasiprašę užsieniečiai, kurie, kol nagrinėjamas jų prašymas, turi teisę parai išeiti iš Užsieniečių registracijos centro Pabradėje ir judėti Lietuvos teritorijoje.

Rusijos pilietį sulaikę Lenkijos pareigūnai jam surašė įpareigojimą išvykti iš šalies. Tačiau vietoj to, kad grįžtų į Belgiją, užsienietis pasuko į Lietuvą. Sulaikytas Kalvarijos pasieniečių šiems dagestanietis papasakojo apie savo planus nuvykti į Baltarusiją.

Atlikę visus būtinus tokiais atvejais formalumus Kalvarijos pasieniečiai tą pačią dieną sulaikytąjį ir jo vairuotą „Mercedes Benz“ perdavė kolegoms Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius