-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos Aukščiausiajam Teismui patenkinus prokurorų skundą, ginekologas dar kartą stos prieš teismą

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus septynių teisėjų kolegija, išnagrinėjusi Klaipėdos apygardos prokuratūros kasacinį skundą dėl 2008 m. lapkričio 24 d. Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio, skundą patenkino ir bylą, kurioje kaltinamuoju patrauktas gydytojas, grąžino iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, garbaus amžiaus gydytojas, dirbantis ginekologu akušeriu Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centre, buvo kaltinamas dėl neteisėto aborto, sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo ir dokumento suklastojimo bei panaudojimo.

2007 m. balandžio 5 d. ginekologas Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centre pacientei atliko neteisėtą abortą, po kurio moteris neteko vaisingumo, jai prireikė papildomos sudėtingos operacijos.

Pirmos instancijos Klaipėdos rajono apylinkės teismas ginekologą nuteisė lygtine vienerių metų bausme, įpareigojo nuteistąjį atlyginti nukentėjusiajai padarytą turtinę žalą, be teisėsaugininkų leidimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms bei patenkino prokuratūros civilinį ieškinį Valstybinei ligonių kasai atlyginti gydymo išlaidas.

Proceso šalims apskundus šį sprendimą, Klaipėdos apygardos teismas savo 2008 m. lapkričio 24 d. nuosprendžiu iš esmės pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą: nuosprendžio dalį, kuria gydytojas buvo kaltinamas dėl neteisėto aborto ir sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo grąžino prokuratūrai surašyti naujam kaltinamajam aktui, o dėl ambulatorinės kortelės suklastojimo gydytoją nuteisė 70 MGL bauda, nukentėjusiosios ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo palikdamas nenagrinėtą.

Prokuratūra nuosprendį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui apskundė dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo bei padarytų esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų.

Teismas patenkino prokuratūros skundą ir bylą grąžino iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka: artimiausiu metu neteisėtą abortą atlikęs gydytojas vėl susitiks teisme su savo buvusia paciente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius