-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida: pas Baltarusijoje sulaikytą Lietuvos pareigūną rasti 45 gramai amfetamino (papildyta 14.10 val.)

Lietuvos ambasados Baltarusijoje diplomatai siekia susitikti su šiuo metu šalyje kaimynėje sulaikytu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos patrulių rinktinės Raitosios policijos kuopos vadu Laimonu Bankausku, BNS sakė ambasadorius Baltarusijoje Edminas Bagdonas.
Antrankiai
Antrankiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kadangi tik vakar po pietų gavome informaciją, tai, kad leistų mums susitikti, turime gauti Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos pritarimą. Tas pritarimas yra užklaustas. Laukiame“, – trečiadienį BNS sakė E.Bagdonas.

Be to, pasak V.Bagdono, reikia dar ir paties sulaikytojo prašymo.

Diplomatas tvirtino, kad šiuo metu ambasada turi tik vienašališką informaciją, kad pirmadienį apie 15 val. L.Bankauskas buvo sulaikytas.

Ambasadorius sakė nežinantis, ar L.Bankauskui skirta kokia nors kardomoji priemonė.

Pirminiais duomenimis, Lietuvos pareigūnui pateikti įtarimai pagal 228-ąjį Baltarusijos baudžiamojo kodekso straipsnį, kuriame numatyta atsakomybė už narkotikų kontrabandą. Už tai vyrui, jei jis veikė vienas, gresia laisvės atėmimo bausmė nuo trejų iki septynerių metų.

Pirminę informaciją, anot E.Bagdono, ambasada gavo iš sulaikytojo uošvės, kuri yra baltarusė.

Žiniasklaida antradienį vakare pranešė, kad Baltarusijos muitininkai lietuvį sulaikė Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje Ašmenos rajone.

L.Bankauskas laikomas uždarytas tardymo izoliatoriuje Gardine.

Tuo tarpu agentūra Interfaks praneša, kad pas sulaikytą Lietuvos pareigūną Baltarusijos pasieniečiai rado 45,5 gramo narkotinės medžiagos amfetamino.

Vyras, pasak Ašmenos muitinės Kovos su kontrabanda skyriaus vadovo Vladimiro Danilevičiaus, narkotikus ketino įvežti į Baltarusiją.

„Apieškojus transporto priemonę, kuria jis ketino įvažiuoti į Baltarusiją, rasta narkotinių medžiagų“, – teigė Baltarusijos pareigūnas.

Lietuvos pilietis į kaimyninę šalį ketino įvažiuoti kaip privatus asmuo.

Pasak V.Danilevičiaus, L.Bankausko artimieji teigia, kad „jei ir buvo narkotikų, tai jie buvo pakišti“.

„Šita informacija tikrinama, šiuo metu pasienio pareigūnai vykdo parengtinį tyrimą“, – sakė Baltarusijos pareigūnas.

Jo teigimu, artimiausiu metu tyrimas bus perduotas Baltarusijos valstybės saugumo komiteto Gardino srities valdybai.

Papildyta 14.10 val.: Sostinės policija iš Baltarusijos pareigūnų iki šiol negavo informacijos apie sulaikytą L.Bankauską, trečiadienį sakė Vilniaus policijos vadovas K.Lančinskas.

Pasak jo, informacija apie sostinės policijos Raitosios policijos kuopos vado L.Bankausko sulaikymą gauta tik iš Lietuvos ambasados Minske. Žiniasklaida skelbia, kad pareigūnas sulaikytas su narkotikais.

„Jis dabar yra laikomas Ašmenoje areštinėje, laikinojo sulaikymo izoliatoriuje, 72 valandas, kol bus priimtas kitas sprendimas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K.Lančinskas.

Pasak jo, Vilniaus apskrities VPK išsiuntė oficialų pareiškimą šalies kaimynės pareigūnams, tačiau atsakymo dar nėra sulaukta.

Informacijos apie galimai vežtą narkotikų kiekį Vilniaus policijos vadovas nekomentavo ir teigė, kad oficialios informacijos apie tai neturima. Be to, nėra aišku, ar jis buvo sulaikytas įvažiuodamas į Baltarusiją, ar išvažiuodamas iš jos.

„Mes dabar šitą faktą aiškinamės, nes esame visiškai sutrikę: vieni šaltiniai sako įvažiuojant, kiti išvažiuojant, bandome išsiaiškinti tikrąsias aplinkybes“, – kabėjo K.Lančinskas.

Jis sakė, kad stebina ir žiniasklaidoje paskelbtas neva pas L.Bankauską rastas amfetamino kiekis, esą jis per mažas didmeninei prekybai ir per didelis mažmeninei.

Be to, anksčiau nepastebėta, kad amfetamino būtų vežama iš Baltarusijos, dažniausiai jis vežamas į šalį kaimynę ir Rusiją. Lietuvoje 45,5 gramo amfetamino didmeninė kaina, pasak Vilniaus policijos vadovo, siektų 700 litų, mažmeninė – 1 300 litų.

L.Bankauską K.Lančinskas įvertino kaip gerai dirbantį, savo darbą išmanantį profesionalą.

Jis patvirtino, kad sulaikytas pareigūnas yra vedęs baltarusę, kuri turi Lietuvos pilietybę, o moters tėvai gyvena Minske.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius