-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir Lenkijos pasieniečiai pričiupo uzbeką su Norvegijoje registruotu BMW

Kartu patruliavę Lietuvos ir Lenkijos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje sulaikė uzbeką, pateikusį suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Užsienietis uždarytas į areštinę.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Antradienį popiet ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patruliavę Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai bei kolegos iš Lenkijos Rutka-Tartak užkardos patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį automobilį BMW 316.

Norvegijoje registruotą transporto priemonę vairavęs 26 metų uzbekas, turintis teisę gyventi Lenkijoje, pateikė tvarkingus kelionės ir automobilio dokumentus. Tačiau vyro ištiestas vairuotojo pažymėjimas pasirodė įtartinas. Netrukus paaiškėjo, kad Kirgizijoje išduotas dokumentas yra visiška klastotė.

Po apklausos vyras uždarytas į areštinę, trečiadienį praneša VSAT.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai Uzbekistano piliečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Automobilis, sutikus vairuotojui, perduotas jo įgaliotam asmeniui, turėjusiam tvarkingus dokumentus, suteikiančius teisę vairuoti transporto priemonę.

Patruliavimas – petys petyn

Lietuvos ir Lenkijos sienos apsaugos bei policijos institucijoms bendrus patrulius formuoti teisę suteikia 2011 metų pabaigoje pasirašytas dvišalis tarpžinybinis susitarimas.

Šiame ruože yra aktuali neteisėtos migracijos užkardymo problema. Čia abiejų šalių teisėsaugininkams neretai tenka persekioti ir sulaikyti Vakarų Europos šalyse pavogtas ir nelegaliai gabenamas transporto priemones, užkardyti draudžiamų medžiagų gabenimą, išaiškinti keliaujančius asmenis, kurie įtariami nusikaltimais, ir kt.

Pagal susitarimą dėl bendro patruliavimo pasieniečiai ir policininkai abiejų šalių teritorijose neatidėliotinai gali teikti pagalbą asmenims, nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų, kitų teisės pažeidimų ar stichinių nelaimių. Tam naudojamos Lietuvos ir Lenkijos teisėsaugininkų turimos transporto priemonės bei techninė įranga. Bendras patruliavimas vykdomas ir pėsčiomis.

Dviejų šalių teisėsaugininkų sudaryto bendro patrulio vadovas – tos šalies sienos apsaugos tarnybos pareigūnas, kurios teritorijoje vykdomas patruliavimas.

Bendras patruliavimas turi ir prevencinio poveikio tiek pasienio teritorijų gyventojams, tiek vykstantiems per jas kitiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius