Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai tikrino užsienio šalių vairuotojus

Per praėjusį savaitgalį Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai išaiškino 80 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Šeštadienį (rugsėjo 21 d.) Lietuvos kelių policijos pareigūnai vykdė specialiąsias policines priemones Vilniaus ir Kauno apskrityse. Pareigūnai stabdė užsienyje įregistruotas transporto priemones ir gaudė KET pažeidėjus.
Policija
Policija / Policijos departamento nuotr.

Tiriant pažeidimus, užfiksuotus stacionariais greičio matuokliais, dažnai nustatomi greičio viršijimo atvejai, kai užfiksuojamas automobilis, registruotas užsienyje, ir nustatyti automobilio vairuotojo tapatybės nėra galimybės. Dažnai tai būna kaimyninių šalių gyventojai, Lietuvą aplankantys dažnai. Šiems atvejams nustatyti kelyje Vilnius - Medininkai buvo vykdoma priemonė, kurios pagrindinis tikslas buvo išaiškinti užsienio šalių piliečių daromus teisės pažeidimus, nustatyti greičio viršijimo atvejus, užfiksuotus stacionariaisiais greičio matuokliais su užsienio šalyse įregistruotomis transporto priemonėmis.

Policijos departamentas praneša, kad buvo stabdomos užsienyje įregistruotos transporto priemonės, duomenys apie užfiksuotus pažeidimus buvo operatyviai tikrinami specialiuose policijos registruose. Šios priemonės metu buvo patikrinta 80 transporto priemonių, nustatyta 16 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tarp kurių 14 leistino greičio viršijimo atvejų, užfiksuotų stacionariais greičio matuokliais, iš jų 5 atvejai, kai leistinas greitis buvo viršytas daugiau kaip 40 km/val. Nustatyti du atvejai, kai leistinas važiavimo greitis buvo viršytas kelis kartus.

Taip pat šį savaitgalį Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai Kauno apskrityje vykdė specialią policinę priemonę, kurios pagrindinis tikslas buvo aktyviai kontroliuoti asmenis, pavojingai ir chuliganiškai vairuojančius transporto priemones, tikrinti transporto priemonių vairuotojų blaivumą, nustatyti asmenis, vairuojančius neturint tam teisės bei nustatyti kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, užkardyti nusikalstamas veikas bei kitus teisės pažeidimus viešose vietose.

Šios priemonės metu buvo patikrinta 115 transporto priemonių, nustatyta 15 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, iš kurių - 3 atvejai, kai vairuotojai vairavo transporto priemones būdami neblaivūs, vienas iš jų jau buvo baustas už vairavimą esant neblaiviam. Taip pat nustatyti du asmenys, vairavę transporto priemones, neturėdami tam teisės, vienam teisė vairuoti jau buvo atima.

Taip pat priemonės metu buvo nustatyti 9 atvejai, kai tikrinamų transporto priemonių vairuotojai buvo vartoję alkoholinius gėrimus, tačiau jų suvartoto alkoholio norma neviršijo leistinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius