Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos policininkai apdovanojo kolegas iš Latvijos, Daugpilyje suradusius Zarasuose pavogtą „Audi 80"

Iš Zarasų gyventojo pavogtas „Audi“ automobilis atsidūrė kaimyninėje šalyje. Glaudžiai bendradarbiaujantys Lietuvos ir Latvijos pareigūnai transporto priemonę surado ir sulaikė įtariamuosius. Lietuviai latviams neliko skolingi – apdovanojo kolegas.
„Quattro žiema 2014“ Narvydiškių aerodrome
Asociatyvinė iliustracija: „Audi“ ir apdovanojimai / Anželikos Kovalėlės nuotr.

Kovo 26 d. Utenos apskrities vyriausiojo komisariato Zarasų rajono policijos komisariate gautas F.B., gimusio 1956 m., pareiškimas, kad 8 val. Zarasuose, K.Donelaičio g., dingo jo automobilis „Audi 80". Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.

Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai operatyviai išsiaiškino, kad pavogtasis automobilis yra Latvijos Respublikos Daugpilio mieste, susisiekė su Latvijos Respublikos Valstybinės policijos Latgalės regiono valdybos Kriminalinės policijos biuro Kovos su ypač sunkiais ir serijiniais nusikaltimais biuro viršininku dėl šio automobilio sulaikymo.

Kovo 28 d. apie 3.15 val. iš Latvijos Respublikos policijos pareigūnų gauta duomenų, kad pavogtas ir ieškomas automobilis „Audi 80" buvo sulaikytas Latvijos Respublikos Daugpilio mieste. Kartu buvo sulaikyti ir juo važiavę asmenys.

Už parodytą profesionalumą, nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą bei operatyvius veiksmus sulaikant asmenis, įtariamus padarius nusikalstamas veikas, balandžio 2 d. Latvijos Respublikos Kelių policijos dienos minėjimo proga, įteiktos Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko padėkos Aleksandrui Strelcovui, Valstybinės policijos Latgalės regiono valdybos Kriminalinės policijos biuro Kovos su ypač sunkiais ir serijiniais nusikaltimais biuro viršininkui, Mariui Verdinui, Valstybinės policijos Latgalės regiono valdybos Daugpilio nuovados policijos tvarkos Rytinio skyriaus vyresniajam inspektoriui ir Raimondui Kurilo, Valstybinės policijos Latgalės regiono valdybos Policijos tvarkos patrulinės teisėtvarkos tarnybos apsaugininkui.

Operatyviai pareigūnų veiksmais išaiškinta ne tik minėta automobilio vagystė, bet ir nemažai vagysčių iš Zarasų mieste ir rajone esančių sodybų bei automobilių, kuriuos pagrobė sulaikyti asmenys. Vienam iš jų yra paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, rašoma Utenos apskrities VPK atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius