-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Lietuvos prokuratūra Maskvos prefektui Jurijui Chardikovui pretenzijų nebeturi, jo byla mūsų šalyje baigta

Apeliacinis teismas nutraukė teisminį procesą buvusio Maskvos prefekto Jurijaus Chardikovo baudžiamojoje byloje.
Buvęs Maskvos prefektas Jurijus Chardikovas
Buvęs Maskvos prefektas Jurijus Chardikovas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Procesas nutrauktas Vilniaus apygardos prokuratūrai atšaukus apeliacinį skundą, trečiadienį BNS pranešė Lietuvos apeliacinio teismo atstovė spaudai Kristina Petrošienė.

Migracijos departamentas šiam Rusijos piliečiui yra skyręs apsaugą nuo baudžiamojo persekiojimo Rusijoje.

Pernai rugsėjį Vilniaus apygardos teismas išteisino pinigų plovimu kaltintą Rusijos pilietį, buvusį Maskvos prefektą J.Chardikovą, kaip nepadariusį veikų, turinčių nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Teisėjas Stasys Lemežis sprendimą, be kita ko, motyvavo tuo, kad Rusijoje iškelta byla J.Chardikovui dėl neva neteisėtai įgyto turto buvo nutraukta, teisėjas sakė neradęs jokių motyvų patraukti J.Chardikovą baudžiamojon atsakomybėn.

Rusijos pilietis J.Chardikovas kaltintas, kad per savo įsteigtas įmones Lietuvoje legalizavo Rusijoje nusikalstamu būdu įgytas lėšas, kai 2009-2010 metais į Lietuvoje veikiančiuose bankuose turimas asmenines bei jo įsteigtų įmonių sąskaitas pervedė 10 mln. 398 tūkst. 333 eurus (35 mln. 874 tūkst. 248 litus).

Buvęs Maskvos Šiaurės administracinės apygardos prefektas, į Lietuvą atvyko 2010 metais, praėjus keliems mėnesiams, kai tuometinio Maskvos mero Jurijaus Lužkovo žmona Jelena Baturina jį apkaltino neskaidriu sandoriu, dėl kurio ji esą prarado 1 mlrd. Rusijos rublių (beveik 83 mln. litų).

Vilniaus apygardos teismo nuosprendyje rašoma, kad Lietuvos Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atliktame ikiteisminiame tyrime nesurinkta jokių įrodymų, kad J.Chardikovas Lietuvoje steigė fiktyvias įmones, tai neigė ir liudytojai, apklausiami tvirtinę, kad buvo planai plėsti šių įmonių veiklą, tačiau tam sutrukdę sąskaitų areštai. Teisėjas pažymėjo, kad J.Chardikovas į Lietuvą atvyko „visiškai legaliai“, taip pat legaliai steigė įmones.

Teisėjas taip pat atkreipė dėmesį, kad kaltinimas rėmėsi Rusijos pateiktais duomenimis, kuriuos apibūdino kaip keistus – esą J.Baturinos apklausa buvo netinkamai įforminta: nenurodomas jos laikas ir vieta, nepasirašyti visi apklausos lapai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius