-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto darbuotojai įtariami piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo, 2012 m. sausio 10 d. sulaikė VšĮ Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Praktinio mokymo ir bandymų centro (PMBC) direktorių, šio centro vyriausiąją buhalterę ir uždarosios akcinės bendrovės „Kauno keliai“ techninį direktorių.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įtariama, kad PMBC vadovas klastojo dokumentus ir piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, centro lėšomis apmokėdamas privataus LSMU vyriausiosios buhalterės pavaduotojos N.S. kiemo asfaltavimo ir kitus statybos darbus, kuriuos atliko bendrovės „Kauno keliai“ darbuotojai.

PMBC patalpose ir sulaikytųjų darbo vietose bei namuose atliktos kratos. Kratos atliktos ir LSMU vyriausiosios buhalterės pavaduotojos darbo kabinete ir namuose, taip pat UAB „Kauno keliai“ tarnybinėse patalpose. Kratų metu paimti tyrimui reikalingi dokumentai bei daiktai.

PMBC vadovui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 228 straipsnio 2 dalis) ir dokumentų klastojimo (BK 300 str. 3 d.), vyriausiajai buhalterei – dėl dokumentų klastojimo (BK 300 str. 3 d.), UAB „Kauno keliai“ techniniam direktoriui – dėl dokumentų klastojimo (BK 300 str.) ir bendrininkavimo piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi (BK 24 str. ir 228 str. 2 d.).

Po apklausų PMBC vadovui ir vyriausiajai buhalterei skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. UAB „Kauno keliai“ techninis direktorius sulaikytas 48 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius