Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ypatingajame archyve sulaikytas įsibrovėlis – darbo metu pastate užmigęs girtas benamis

Lietuvos ypatingasis archyvas praneša, kad trečiadienio vakarą ant kojų policijos pareigūnus sukėlęs vyras, kuri policija sulaikė po darbo valandų užrakintose archyvo patalpose, yra dar dieną pastate užmigęs girtas benamis. Archyvas neigia pranešimus, kad buvo įsilaužta į kabinetus ir dokumentų saugyklas.
Vilniaus apygardos teismas
Pastatas, kuriame užmigo girtas benamis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Lietuvos ypatingojo archyvo pranešime, pastate Gedimino pr. 40, Vilniuje, be Lietuvos ypatingojo archyvo, yra įsikūrusios dar trys įstaigos: Lietuvos apeliacinis teismas, Vilniaus apygardos teismas ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras. Darbo valandomis į pastatą gali įeiti visi norintys asmenys.

Trečiadienį į pastatą įėjęs benamis užmigo teismams priklausančiose patalpose, o atsibudęs ir pabandęs išeiti pamatė, kad išėjimas iš pastato yra užrakintas. Norėdamas išeiti iš pastato, įsibrovėlis bandė sprukti per centrinio vestibiulio langą, kur jį pamatė Gedimino pr. einantys praeiviai ir iškvietė policiją.

Pamatęs atvykusius policijos pareigūnus ir bandydamas surasti kitą išėjimą, įsibrovėlis išdaužė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro koridoriaus durų stiklą ir pasislėpė tualete. Dėl išdaužto durų stiklo suveikus apsaugos signalizacijai, į įvykio vietą taip pat atvyko archyvo patalpas saugančios saugos tarnybos darbuotojai. Policijos pareigūnai puikiai atliko savo pareigas, greitai surado ir sulaikė įsibrovėlį.

Informacija apie tai, kad 2014 m. sausio 8 d. pašaliniai asmenys pateko į Lietuvos ypatingojo archyvo darbo kabinetus, dokumentų saugyklas ir kitas patalpas, neatitinka tikrovės. Pasibaigus darbo valandoms archyvo patalpos ir dokumentų saugyklos yra apžiūrimos, rakinamos ir perduodamos apsaugai. Pašaliniams asmenims nėra galimybių patekti į archyvo saugyklų zoną, nes net darbo metu į archyvo saugyklas gali patekti ne visi archyvo darbuotojai, o tik tie, kurie atsako už dokumentų saugojimą.

Šis įvykis nesukėlė grėsmės Lietuvos ypatingajame archyve saugomų dokumentų saugumui.

15min.lt primena, kad ketvirtadienį apie 20 val. Vilniuje, Gedimino pr., Lietuvos ypatingajame archyve, sulaikytas neblaivus L.N. (gim. 1973 m.), kuris, išdaužęs lango stiklą, bandė išlįsti iš pastato.

Sulaikytasis L.N. apklaustas. Jam nustatytas 1,85 prom. girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius