Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linkuvoje vyras peiliu grasino nužudyti į iškvietimą dėl smurto iškviestus patrulius

Pakruojo rajone policijai teko tramdyti itin pavojingą įtariamąjį.
Policija
Asociatyvi iliustracija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Rugpjūčio 15 d. apie 22 val. 30 min. Pakruojo r., Linkuvoje, neblaivus (girtumą nusistatyti atsisakė) vyras (g. 1983 m.), laikydamas rankoje peilį, grasino nužudyti į iškvietimą dėl smurto artimoje aplinkoje atvykusius Šiaulių apskr. VPK Pakruojo r. PK pareigūnus. Įtariamasis uždarytas į areštinę, sekmadienį informuoja Policijos departamentas.

15min primena, kad pavasarį visuomenė neteko pareigūno Sauliaus Žymanto – policininko, kinologo, kuris buvo nušautas 2020 gegužės 29-ąją, atvykęs į iškvietimą Mažeikių rajone. Birbiliškės kaime, Savarinos gatvėje, kilo gaisras. Į įvykio vietą atvykusius pareigūnus padegėjas apšaudė.

Incidento metu sužeisti du pareigūnai, S.Žymantas netrukus mirė. Paaiškėjo, kad pareigūnus apšaudęs Stasys Brasas, gimęs 1968 m., sudegė gaisre. Jis anksčiau nebuvo teistas.

Savo ruožtu Šiaulių apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojai sekmadienį atskleidė, dėl ko buvo gautas pirminis iškvietimas į Linkuvos gyventojų namus Mūšos gatvėje.

Pirminėje bylos medžiagoje fiksuota, kad 2020-08-15 apie 21.30 val. Pakruojo r. sav., Linkuvoje, Mūšos g. neblaivus (girtumą nusistatyti atsisakė) vyras, gim. 1983 m., tempdamas už plaukų, sukėlė fizinį skausmą blaiviai sutuoktinei, gimusiai 1986 m.

Nukentėjusioji į gydymo įstaigas nesikreipė, apie įvykį informuotas specializuotos pagalbos centras ir Šiaulių apskrities Vaiko teisių apsaugos skyrius.

Dabar, dėl įvykio Linkuvoje, pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 140 str. 2 d. ir 145 str. 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius