Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linui Karaliui neatvykus liudyti Aleksandro Sacharuko byloje, prokuroras prašo Ezopą atvesdinti

Vilniaus apygardos prokuratūra prašo atvesdinti į teismą pramogų pasaulio atstovą Liną Karalių, pravarde Ezopas, nes jis penktadienį neatvyko į dokumentų klastojimu kaltinamo buvusio Seimo nario Aleksandro Sacharuko bylą, kur turėjo liudyti.
Linas Karalius
Linas Karalius / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Atvesdinti į teismą prokuroras Vytautas Kukaitis prašo ir dar du liudytojus – buvusią L.Karaliaus padėjėją Viktoriją Vaičiulienę bei buvusį Seimo posėdžių sekretoriato vyresnįjį specialistą Arūną Glavicką. Jie gavo šaukimus, tačiau nepasirodė teisme.

L.Karalius neatsiėmė teismo siųsto šaukimo, kai teismo sekretorė jam skambino telefonu, jis neatsiliepė. Iš telefono signalo sprendžiama, kad jis gali būti užsienyje.

Su V.Vaičiuliene teismo darbuotojams anksčiau pavyko susisiekti, todėl manoma, kad ji dar negrįžo iš atostogų užsienyje.

Kaltinamasis A.Sacharukas pripažino, kad buvusį kolegą Ezopą matė seniai, tačiau pažadėjo, kad tikrai jo paieškos, galbūt pasinaudos feisbuku.

„Ar neturite ryšio su L.Karaliumi? Gal telefoną turit?“, – klausė A.Sacharuko bylą nagrinėjantis teisėjas Artūras Šumskas.

Kaltinamasis pripažino, kad buvusį kolegą matė seniai, tačiau pažadėjo, kad tikrai jo paieškos, galbūt pasinaudos socialiniu tinklu „Facebook“.

A.Sacharukas į teismo posėdį prašė pakviesti ir du buvusius Seimo narius – Ligitą Kernagį bei Donaldą Meiželytę.

Kitas teismo posėdis numatytas rugsėjo pradžioje.

Vilniaus apygardos teismas nagrinėja piktnaudžiavimu ir dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu kaltinamo buvusio Seimo nario A.Sacharuko bylą. Jis teisme kaltas neprisipažino.

„Suprantu kaltinimą, nepadariau jokio nusikaltimo, duosiu išsamius parodymus", – teismui yra sakęs kaltinamasis.

Pasak kaltinamojo akto, A.Sacharukas neteisėtai įgijo ir laikė bei 22 kartus panaudojo L.Karaliaus Seimo nario pažymėjimą, užsiregistravo Seimo narių registracijos protokole, balsavo už įvairų įstatymų projektų pakeitimus L.Karaliaus vardu. L.Karalius tuo metu buvo išvykęs į Aziją.

Už šį nusižengimą A.Sacharukui ir L.Karaliui Seime surengta apkalta. Po balsavimo L.Karalius prarado parlamentaro mandatą, o A.Sacharukui kelių balsų persvara pavyko jį išsaugoti.

Baigęs karjerą Seime, A.Sacharukas tapo advokatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius