Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liudininkų filmuotoje medžiagoje ir nuotraukose – karščiausi didelio gaisro Ežerėlyje vaizdai

Sekmadienio vakarą Kauno rajone, Ežerėlio gyvenvietėje, liepsnojo ūkinis pastatas. Manoma, kad tai padegimas. Tyčiniai gaisrai Ežerėlio gyventojus šį pavasarį šiurpino jau ne sykį, todėl vietos bendruomenė į tokius įvykius reaguoja itin jautriai. Pastarojo gaisro liudininkais tapę Simonas Dailidė, Saulius Janušaitis ir Dainius Mackonis pirmadienį dalijasi vakare užfiksuotais karščiausiais vaizdais.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Įvykio liudininko Simono Dailidės nuotr.

„Vakar vakare nufilmavau ir suklijavau karštą filmuką su gaisru ir puikiu gaisrininkų darbu. Dalinuosi filmuku, nuotraukomis ir aprašymu su komentarais“, – rašo 15min.lt skaitytojas Simonas.

VIDEO: Gaisras "Ežerėlyje" 2015.05.03, 21:10

„Sekmadienio vakarą, 21.10 val. važiuojant iš kaimo namo, pastebėjome didelį kamuolį dūmų. Jis buvo vos pradėjęs kilti. Pasidarė įdomu, kas vyksta, nes, kaip žinoma, miestelis Ežerėlis (kuriame nėra nė vieno ežero), yra apsuptas durpynų (durpės – organinė degioji nuosėdinė uoliena, susidariusi iš pelkių augalijos liekanų, kurios ne visai mineralizavosi dėl vandens pertekliaus ir deguonies trūkumo.) Užsidegus durpių laukui labai sunku jį užgesini. Dega giliai po žeme, susidaro pavojingi krateriai.

Buvo gražu žiūrėti, kaip gaisrininkai profesionaliai atliko savo darbą, nors jie buvo tik dviese.

Nuvažiavome patikrinti, ten viso labo degė ūkinis pastatas. Virš pastato buvo aukštos įtampos laidai, kas sudarė pavojingas sąlygas gesinti. Susirinkę žmonės baiminosi, kad ugnis nepersimestų į už geležinkelio bėgių esančius durpynus.

Befilmuojant atvažiavo ir vienintelė miestelyje esanti gesinimo cisterna su gaisrininkais. Buvo gražu žiūrėti, kaip gaisrininkai profesionaliai atliko savo darbą. Nors jie buvo tik dviese, bet dirbo kaip už visą komandą. Kol jie darė viską, kad liepsna neišplistų, iš Kauno važiavo pastiprinimas (3  autocisternos su vandeniu ir gaisrininkų brigadomis).

Jau per pirmas 20 minučių tie 2 vietiniai gaisrininkai nuramino liepsnas ir perėmė gaisro valdymą.

Mažuose miesteliuose mažai veiklos, tai buvo smagu žiūrėti, kaip žmonės išėjo iš namų, susitiko, sveikinosi, kalbėjosi, vienijosi stebėdami... gaisrą.

Žinoma, padėti jie niekuo negalėjo, bet juk įdomu, kas vyksta tavo miestelyje“, – įspūdžiais ir filmuota medžiaga dalijasi Simonas.

„Sekmadienį apie 21.00 val. Ežerėlyje, Kauno rajone, buvo padegtas ūkinis pastatas“, – redakciją informavo liudininkas Saulius. Jo žiniomis, ugniagesių komandos saugumo sumetimais budėjo visą naktį. 

Gaisro liudininku taip pat tapęs Dainius informavo, kad Ežerėlyje, netoli durpyno, degė mediniai pastatai.

Ilgąjį savaitgalį – 192 gaisrai

Savo ruožtu balandžio 30–gegužės 3 d. svarbiausius įvykius apibendrinę Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai pirmadienį informavo, kad per praėjusį ilgąjį savaitgalį darbo ugniagesiams gelbėtojams netrūko. Jiems teko gesinti 192 gaisrus ir 84 kartus vykti atlikti kitų gelbėjimo darbų. Deja, skaudžių nelaimių nepavyko išvengti: 2 žmonės žuvo, o dar 1 buvo traumuotas.

Penktadienį, vidurnaktį, Raseinių rajone, Vytauto gatvėje, liepsnojo grupei savininkų priklausantis gyvenamasis namas su mansarda. Gaisravietėje rastas sudegusio vyro, gimusio 1923 metais, kūnas. Per gaisrą nudegė namo stogas, apdegė perdengimo konstrukcijos ir rąstinės sienos. Išdegė kambariai ir viduje buvę namų apyvokos daiktai. Nuo ugnies apsaugoti šalia esantys 3 lengvieji automobiliai. Įvykis tiriamas.

Dar vienas tragiškas įvykis nutiko vėlai vakare Ukmergės rajone, Užupėnų kaime, kur atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Kai atvyko ugniagesiai, stogas buvo jau įgriuvęs. Ugniagesiai pradėję žvalgybą, gaisravietėje rado apdegusį vyro, gimusio 1960 metais, kūną. Nuo ugnies apsaugotas šalia stovintis medinis ūkinis pastatas.

Šeštadienį, apie 8 val. ryto, Vilniaus rajone, Šalkiškių kaime, atvira liepsna degė rąstinis gyvenamasis namas ir su juo sublokuotas priestatas. Per gaisrą koją apdegė apie 30 metų vyras. Jis perduotas medikams.

Per 4 paras liepsnojo ir gyvenamieji namai, ir kitas gyventojų turtas.

Ketvirtadienį, apie 15 val., Trakų rajone, Lentvaryje, Lauko gatvėje, gaisras kilo daugiabutyje. Atvykus ugniagesiams, dūmuose skendėjo laiptinė, o 2-ojo aukšto buto vonioje ir koridoriuje degė sukrauti sendaikčiai. Laimei, buto šeimininkė nenukentėjo.

Vėlų vakarą gautas pranešimas, kad Šalčininkuose, Vilniaus gatvėje, atvira liepsna dega pavėsinė įrengta garažų bloke. Nuo jos užsidegė iš abiejų pusių esantys 4 garažai. Sudegė pavėsinė, apdegė šalia esančių garažų stogai, aprūko jų vidūs.  Įvykis tiriamas.

Dar vienas gaisras kilo apie 23 val. daugiabutyje Vilniuje, Treiniotos gatvėje. Čia atvira liepsna degė medinio namo stogas. Per gaisrą gyventojai nenukentėjo. Išdegė apie 50 m² stogo ir palėpė.

Penktadienį Kauno rajone, Saulėtekių kaime, vidurnaktį, liepsnojo vasaros virtuvė. Per gaisrą nudegė stogas, apdegė, sienos, lova, šaldytuvas. Nuo ugnies apsaugoti už 5 m esantys tvartas ir gyvenamasis namas.

O ankstų  rytą, Rokiškio rajone, Petrešiūnų kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė stogas, išdegė namo vidus, apdegė sienos.

Apie 8 val. ryto gautas pranešimas, kad Trakų rajone, Užilgių kaime, iš gyvenamojo namo veržiasi dūmai. Kol atvyko ugniagesiai, iš dūmuose paskendusių patalpų, kaimynai išvedė namo savininką, kuris perduotas medikams. Per gaisrą kambaryje apdegė čiužinys, aprūko miegamojo patalpa.

Vidmanto Balkūno nuotr./Gaisras Švyturio gatvėje, Vilniuje.
Vidmanto Balkūno nuotr./Asociatyvinė iliustracija

Apie 13 val. Vilniuje, Laisvės prospekte esančio daugiabučio 4-ojo aukšto balkone kilo gaisras. Čia degė namų apyvokos daiktai, medinės balkono durys.

Šeštadienį, apie pusę penkių vakaro, Vilniaus rajone, Medininkų kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, namo stogas jau buvo įgriuvęs. Išdegė virtuvė ir koridorius, bet nuo ugnies pavyko apsaugoti kambarį. Aprūko namo vidus.

Apie 17 val. Rokiškio rajone, Rokiškėlių kaime, liepsnojo garažas ir  ūkinis pastatas. Išdegė visas garažo vidus, sudegė jame buvę ūkio reikmenys. Nudegė dalis stogo ir perdengimo.

Apie 21 val. gaisras kilo Kauno rajone, Dasiūnų kaime, gyvenamajame name, kur svilo nuo kūrenamos krosnelės medinė siena ir lubos. Per gaisrą apdegė dalis namo sienų ir lubų. Gaisro priežastis – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai.

Sekmadienį, apie 3 val. nakties, Šakių rajone, Gelgaudiškyje, atvira liepsna degė gyvenamojo namo stogas. Sudegė dalis stogo. Gaisro priežastis – neatsargus žmogaus elgesys.

Anksti ryte, Klaipėdos rajone, Drevernos kaime, atvira liepsna degė namo veranda ir virtuvė.  Per gaisrą apdegė medinė veranda, aprūko sienos ir lubos, o virtuvėje apdegė baldai ir namų apyvokos daiktai. Įvykis tiriamas.

Pirmadienį, apie 2 val. nakties gaisras kilo Klaipėdos rajone, Kisinių kaime, sodų bendrijoje „Pušelė“, kur atvira liepsna degė vasarnamis ir su juo sublokuota pavėsinė. Per gaisrą nuardyta  dalis stogo dangos, apdegė ir aprūko pastato vidinių sienų apdaila bei namų apyvokos daiktai. Nuo ugnies išsilydė plastikiniai langai, durys, nuo karščio suskilinėjo stiklai. Ugniagesiai išsaugojo medinę pirtį ir voljerą su šunimis. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius