Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liudvika Pociūnienė: eksperimentas parodė, kad V.Pociūnas savaime iškristi negalėjo

Baltarusijoje mįslingomis aplinkybėmis žuvusio saugumo karininko Vytauto Pociūno našlė Liudvika Pociūnienė teigia, kad prokurorų atliktas eksperimentas tik sutvirtino įsitikinimą, jog vyras galėjo būti nužudytas.
Vytautas Pociūnas
Vytautas Pociūnas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės saugumo departamento pareigūnas prieš ketverius metus žuvo iškritęs pro viešbučio langą. Lietuvos prokurorai anksčiau tvirtino, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, bet tyrimas buvo atnaujintas.

„Man tai suteikė didesnį įsitikinimą, kad savaiminis iškritimas buvo neįmanomas“, – BNS ketvirtadienį sakė našlė, susipažinusi su eksperimento rezultatais.

Atliktą eksperimentą dėl V.Pociūno kritimo pro langą mechanizmo ji pavadino solidžiu, rimtai padarytu darbu.

„Gaila, kad tas darbas nebuvo padarytas anksčiau“, – apgailestavo L.Pociūnienė.

Jos teigimu, eksperimento išvados „išplečia tyrimo ratą“.

Generalinės prokuratūros pranešime teigiama, kad eksperimento, kuris atliktas vykdant teismo nutartį, metu buvo tikrinama versija dėl V.Pociūno kritimo pro langą mechanizmo – ar jis galėjo pats iškristi pro langą.

„Eksperimento rezultatai prokurorams sudaro pagrindą planuoti tolesnį ikiteisminį tyrimą“, – sakoma prokuratūros pranešime.Gaila, kad tas darbas nebuvo padarytas anksčiau...

Nuo šių metų vasario 12 dienos, be kitų versijų, tiriama galima karininko V.Pociūno nužudymo versija.

Per atnaujinto ikiteisminio tyrimo laikotarpį atliktos specialistų apklausos, pateiktos užduotys atlikti objektų tyrimą, gautos specialistų išvados. Pasak prokurorų, atlikti vaizdo, trasologinis, pluoštinių medžiagų bei informacinių technologijų tyrimai. Be to, laukiama atsakymo iš užsienio į teisinės pagalbos prašymą.

Pasak nukentėjusiąja pripažintos našlės, prokurorai nebekalba apie tyrimo pabaigą iki Naujųjų metų.

„Nebegirdėti optimistinių prognozių, kad tyrimas bus baigtas iki Naujųjų metų. Dabar sako, kad šiemet tikrai nebaigs“, – sakė ji, paklausta apie galimą ikiteisminio tyrimo pabaigą.

V.Pociūnas žuvo Breste 2006 metų rugpjūčio 23 dieną prieštaringomis aplinkybėmis iškritęs pro viešbučio „Inturist“ kambario langą. Lietuvos generalinė prokuratūra tyrimą baigė išvada, kad įvyko nelaimingas atsitikimas.

Tačiau V.Pociūno artimieji ir visuomeninės organizacijos pasiekė, kad per teismus bylos nagrinėjimas būtų kelis kartus atnaujintas.

Trečią kartą, teismui įpareigojus atnaujinti tyrimą, prokurorai pripažino, kad V.Pociūnas galėjo būti  nužudytas ir ėmė tirti šią versiją.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius