-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LKPT apžvalgos išvada: į rimtą avariją galima patekti ir sėdint stovinčioje mašinoje

Pirmadienį daugiausia eismo įvykiuose nukentėjo vairuotojų. Viena avarija įvyko girto vairuotojo „Mersedesui“ įsirėžus į stovinčią transporto priemonę.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Vasario 24-ąją, pirmadienį, eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, sužeista 14 žmonių, daugiausia vairuotojų – 6, tarp nukentėjusiųjų – 3 nepilnamečiai. Per parą užregistruotas 71 eismo įvykis, 11-oje iš jų nukentėjo eismo dalyviai, 3 įvykiai – esant šlapiai kelio dangai. 5-iuose įvykiuose, kai transporto priemonės susidūrė, nukentėjo 7 žmonės, pėstieji pateko į 4 įvykius (3 – miestų gatvėse), lengvajam automobiliui nuvažiavus nuo kelio, nukentėjo jauno amžiaus vairuotojas ir keleivis, dar viename įvykyje nukentėjo garbaus amžiaus vyras, važiavęs viešuoju transportu. Viename įvykyje, susidūrus 3 lengviesiems automobiliams, nukentėjo 3 žmonės. Pirminiais duomenimis, vieną įvykį sukėlė neblaivus vairuotojas.

Pirmadienio naktį, po vidurnakčio, Vilniaus rajone, Marijampolio kaime, į stovintį automobilį „Saab 93“ (31 metų vairuotoja) atsitrenkė neblaivaus 46 metų vyro vairuojamas „Mercedes-Benz A140“. Vyrui nustatytas 1,93 promilės girtumas, per eismo įvykį jis ir nukentėjo.

Ryte (7 val.), lyjant, Vilniuje, Mokslininkų ir Mykolo Lietuvio gatvių sankryžoje, pirminiais duomenimis, į priešpriešinio eismo juostą įvažiavęs 19 metų vaikino vairuojamas automobilis „Audi A6“ susidūrė su „Toyota Corolla Verso“, kurį vairavo 37 metų moteris (ji nukentėjo ir nuvežta į ligoninę).

Popietę Alytuje, Likiškėlių gatvėje, susidūrus „Opel“ markės automobiliui, vairuojamam 18-mečio vaikino, ir automobiliui „Toyota“, kurį vairavo 34 metų moteris, sužeista pastarojo automobilio 11 mėnesių keleivė.

Pavakarę Kauno rajone, Karmėlavos miestelyje, Vilniaus gatvėje (magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis), Kauno kryptimi važiavęs automobilis „Mercedes-Benz E200CDI“, vairuojamas 24 metų vaikino, atsitrenkė į priekyje važiavusį ir prieš šviesoforą stabdžiusį automobilį „Audi A4“, vairuojamą 23-ejų vaikino, šis nuo smūgio kliudė gretimoje juostoje sustojusį „Audi A6“. Nukentėjo 3 žmonės: pastarojo automobilio 35 metų vairuotojas ir 5 metų keleivė, į ligoninę kreipėsi ir „Audi A4“ vairuotojas, Lietuvos kariuomenės eilinis.

Prieš aštuntą vakaro Kelmės rajone, Žeberių kaime, kelyje Užventis–Tryškiai–Viekšniai, pirminiais duomenimis, važiuojamąja kelio dalimi dviračiu važiavusį žmogų kelio vingyje lenkęs automobilį „BMW 5ER Reihe“ vairavęs 21 metų vaikinas jo nesuvaldė. Automobilis nuvažiavo nuo kelio į dešinę pusę, vertėsi ir atsitrenkė į medžius. Nukentėjo vairuotojas ir jo vienmetis keleivis (paguldytas į ligoninę). Dar vienas keleivis, pirminiais duomenimis, nenukentėjo.

Apie pusę aštuonių ryto Marijampolėje, Kauno gatvėje, esant šlapiai kelio dangai, prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos nesustojo ir nepraleido ja ėjusios nepilnametės automobilio „Dacia Duster“ 28 metų vairuotojas. Sužeista 11 metų mergaitė paguldyta į ligoninę.

Aštuntą ryto, lyjant, Vilniuje, Viršuliškių gatvėje, gyvenamųjų namų kieme, automobilio „Saab 95“, kurį vairavo 47-erių vyras, kliudyta 61 metų pėsčioji. Prieš vidurdienį taip pat sostinėje, Fabijoniškių gatvėje, pirminiais duomenimis, iš už transporto priemonės į važiuojamąją kelio dalį įėjusį pėsčiąjį partrenkė automobilis „VW Golf“, vairuojamas 30 metų moters. Sužeistas apie 70 metų vyras (komos būklės) paguldytas į ligoninę. Pavakarę Vilniaus rajone, Juodšilių kaime, 58 metų moterį, ėjusią per važiuojamąją kelio dalį, kliudė 34 metų vyro vairuojamas „Ford Mondeo“. Pėsčioji paguldyta į ligoninę.

Valstybės tarnautojo papirkimas: vasario 24 d. (10 val.) Vilkaviškio rajone, Vaišvilų kaimo Kairių gatvėje, vyras, gimęs 1976 metais, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (vairavo automobilį neblaivus (2,03 promilės), Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilkaviškio rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus patruliams siūlė 1 000 eurų kyšį. Įtariamasis po apklausos paleistas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gautas pranešimas apie eismo įvykį, įvykusį vasario 25 d., antradienį. Apie 7.30 val. Kretingos rajone, magistraliniame kelyje A11 Šiauliai–Palanga, ties Kvecių kaimu, pirminiais duomenimis, susidūrė du automobiliai. Žuvo automobilį „Citroën C3“ vairavusi 41 metų moteris, sužeista keleivė. Pirminiais duomenimis, eismo įvykis įvyko esant slidžiai kelio dangai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo eismo dalyvių atkreipti dėmesį į meteorologines sąlygas, kurios kol kas yra gana permainingos. Vienur gali šviesti saulė, kitose vietovėse – jau lyja ar šlapdriba. Dulksna, lietus, šlapdriba, tvyrantis rūkas, tamsusis paros metas gerokai sunkina ne tik matomumą, bet ir važiavimą. Esant šlapiai (slidžiai) kelio dangai, pailgėja transporto priemonės stabdymo kelias (atstumas). Vairuotojai, įvertinkite važiavimo ir meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą ir važiuokite tik saugiu greičiu, kad, prireikus, galėtumėte saugiai suvaldyti transporto priemonę. Nepraraskite budrumo prieš pėsčiųjų perėjas, išvažiuodami iš šalutinio kelio, važiuodami miškingomis vietovėmis.

Pėstieji, įžengti įvažiuojamąją kelio dalį galite tik tada, kai esate visiškai įsitikinę savo saugumu. Tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, neapšviestuose keliuose, turėkite su savimi ir naudokite šviesą atspindinčius elementus (prožektorių, šviečiantį žibintą, atšvaitą (-us), ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais), kad Jus iš anksto galėtų pastebėti transporto priemonių vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius