Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LKPT suvestinėje – skaudžiai avaringo antradienio apžvalga

Antradienį – dviejų eismo dalyvių netektys, rašoma Lietuvos kelių policijos tarnybos trečiadienį paviešintoje praėjusios paros įvykių suvestinėje. 15min jau išvakarėse skelbė, kad pastarosios žūtys dramatiškai persvėrė mirtinos avaringumo statistikos skaičius: dar prieš porą savaičių policija ir visa visuomenė galėjo džiaugtis geriausiais rodikliais nuo 2017-ųjų metų, bet nuo gegužės 26-osios žuvusiųjų keliuose šįmet jau yra daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Gegužės 26-ąją, antradienį, pirminiais duomenimis, eismo įvykiuose žuvo 2 žmonės (motociklo vairuotojas ir lengvojo automobilio keleivė), 10 sužeista, daugiausia – vairuotojų. Eismo įvykių informacinėje sistemoje įregistruota 10 eismo įvykių: 6 atvejai – transporto priemonių susidūrimai, į 2 iš jų pateko dviračių vairuotojai (1 mažametis).

4-iuose didžiuosiuose šalies miestuose – 5 įvykiai (Kaune – 2, Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose – po 1). Pirminiais duomenimis, motociklų vairuotojai pateko į 3 įvykius (Kaune, Panevėžio ir Ukmergės rajonuose). Esant šlapiai kelio dangai – 2 eismo įvykiai (Kaune ir Ukmergės rajone). Per parą, pirminiais duomenimis, – 65 eismo įvykiai.

Prieš ketvirtą po pietų, Kaune, Šilainiuose,Vandžiogalos plento ir Laukuvos gatvės sankryžoje, automobilis „Citroën C4“, vairuojamas 64 metų vyro, sukdamas į kairę, susidūrė su priešinga kryptimi tiesiai važiavusiu motociklu „Kawasaki Z1000“. Jo vairuotojas, 23 metų vaikinas, dėl patirtų sužeidimų mirė įvykio vietoje.

Pavakarę, apie pusę penkių, Plungės rajone, Pauošnių kaime, kelio Mažeikiai–Plungė–Tauragė sankryžoje su keliu Pauošniai–Plateliai, pagrindiniu keliu važiavęs automobilis „VW Passat“ suko į kairę, bet nedavė kelio pagrindiniu keliu priešpriešinio eismo juosta tiesiai važiavusiam krovininiam automobiliui „Scania“, vairuojamam 45 metų vyro, ir su juo susidūrė. Po susidūrimo lengvasis automobilis atsitrenkė į kelio atitvarus. Sužeistos „Passat“ 79 metų vairuotoja (paguldyta į ligoninės reanimaciją) ir 71 metų keleivė (sėdėjo galinėje sėdynėje), ji mirė vežama į ligoninę.

Po šeštos vakaro, Panevėžio rajone, Butkiškių kaime, keturračiu motociklu „Polaris“ žvyrkeliu važiuodama 23 metų moteris užvažiavo ant kliūties ir vertėsi. Nukentėjo vairuotoja (teisės vairuoti neturi) ir kartu važiavusi 21 metų keleivė (paguldyta į ligoninę).

Prieš septintą vakaro, Ukmergės rajone, Rakaučiznos kaime, kelyje Musninkai–Čiobiškis–Gelvonai–Vytinė (danga šlapia), vingyje į dešinę vairuojamo motociklo „Kawasaki ZX600“, pirminiais duomenimis, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio ir neatsižvelgęs į važiavimo sąlygas, nesuvaldė 28 metų vyras. Motociklas įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kliudė stulpelį, žymintį kelio kilometrus, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Sužeidimus patyręs vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Prieš antrą po pietų, Šiauliuose, Ragainės ir Akmenės gatvių sankryžoje, krovininis automobilis „Fiat Ducato“ (iki 3,5 t) su priekaba, vairuojamas 30 metų vyro, važiuodamas šalutiniu keliu, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Chrysler Town & Country“. Nukentėjo šio automobilio 25 metų vairuotojas (nuvežtas į ligoninę). Įvykio metu apgadinta gyvenamojo namo tvora.

Po antros po pietų, Anykščių rajone, Levaniškių kaime, kelyje Ukmergė–Raguva–Nemėžis, iš šalutinio kelio išvažiuodamas krovininis automobilis „Iveco“, pakrautas smėlio, vingyje į kairę nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nukentėjo 20 metų vairuotojas.

Popietę (apie 15.45 val.), Klaipėdoje, Baltijos prospekte, automobilių stovėjimo aikštelėje, 71 metų moters vairuojamas automobilis „Toyota Yaris“ kliudė, pirminiais duomenimis, iš už šalia stovėjusio automobilio dviračiu netikėtai išvažiavusį mažametį. Nukentėjo jį vairavęs 10 metų berniukas.

Taip pat popietę, prieš ketvirtą, Garliavoje (Kauno r.), Vytauto gatvėje, į kairę (degalinę) sukęs automobilis „Toyota Prius“, vairuojamas 62-ejų vyro, kliudė ėjusią pėsčiąją, nukentėjo 87 metų moteris.

Pavakarę, po ketvirtos, sostinėje, Eišiškių plente, susidūrė 71 metų moters vairuojamas „Subaru Legacy“ ir „Mitsubishi Lancer“, kurio 20-metis vairuotojas išsuko iš teritorijos. Nukentėjo pastarojo automobilio 43 metų keleivė.

Apie pusę septynių vakaro, lyjant, Kaune, Alyvų gatvėje, iš šalutinio kelio į sankryžą automobiliu „VW Touran“ įvažiuodamas 38 metų vyras nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio dviračio ir susidūrimo neišvengė. Nukentėjo 41 metų moteris, dviračio vairuotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius