Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lukiškėse planavo susituokti vaikžudė M.Kaziukaitytė ir žurnalistės budelis N.Kalaušis

Ankstyvą ketvirtadienio rytą Lietuvos apeliaciniame teisme paskelbta žinia, kad išteisinimo dėl savo vaiko nužudymo prašiusi Monika Kaziukaitytė nesulaukė malonės, ji kalėjime praleis 16 metų. Tačiau moteris neišreiškė noro išklausyti nuosprendžio ir nebuvo atvesdinta į teismą. Gali būti, kad ji ruošėsi vestuvėms su Nerijumi Kalaušiumi, nuteistu už dvigubą žmogžudystę.
Monika Kaziukaitytė ir Nerijus Kalaušis
Monika Kaziukaitytė ir Nerijus Kalaušis / 15min nuotr.

Tiesa, informaciją apie įvykusias vestuves Lukiškių TI-K atstovai atsisakė patvirtinti. To nepasakė ir Kalėjimų departamentas (KD).

„Santuoka yra asmeninis ir privatus besituokiančiųjų gyvenimo įvykis, todėl ši informacija, be šių asmenų sutikimo, neviešinama“, – į klausimą, ar Lukiškėse vyks vestuvės, raštu atsakė KD atstovai.

Visgi dar trečiadienį Vilniaus Civilinės metrikacijos skyriuje 15min sužinojo, kad vestuvės tarp N.Kalaušio ir M.Kaziukaitytės planuojamos, jos turėjo įvykti ketvirtadienį 10 val. ryte. Duomenys apie planuojamas vestuves nėra privatūs, iki pačios ceremonijos jie skelbiami viešai.

Tačiau pats santuokos faktas – privatus abiejų sutuoktinių reikalas ir tik jie patys gali atskleisti visuomenei, ar prisiekė vienas kitam amžiną meilę ir nuo šiol gyvena santuokoje.

Ar vestuvės išties sėkmingai ir be kliūčių įvyko, negalėjo patvirtinti ir M.Kaziukaitytės advokatas Sigitas Štaraitis. Jis sakė nesantis įgaliotas skelbti tokią informaciją.

Jau pavasarį žiniasklaida rašė apie planuojamas vestuves, tačiau tuomet dėl kažkokių priežasčių šią žinią abu jaunieji kategoriškai neigė.

Pagarsėjo kaip „TV pagalbos“ žurnalistės žudikas

Nerijus Kalaušis Kauno apygardos teismo nuteistas 20 metų laisvės atėmimo bausme už tyčinį dviejų žmonių nužudymą: 2014 m. gruodžio pabaigoje Kauno rajone esančio namo kambaryje tyčia peiliu sudavė ne mažiau kaip po keturis smūgius Giedriui Pavasariui ir „TV pagalbos“ žurnalistei Viltei Butkienei.

Kūnai rasti nužudytosios namuose. Nusikaltimo vietoje rastas ir nužudymo įrankis – peilis. Įtarta, jog viskas nutiko dvi dienos prieš.

Iškart buvo pradėta įtariamojo, buvusio nužudytosios draugo, kartu su ja pusmetį gyvenusio tuose pačiuose namuose N.Kalaušio paieška.

Įtarta, kad nužudymo planą jis sukurpė apimtas pavydo. Iki įvykio likus dviem savaitėms, Viltė su Nerijumi išsiskyrė ir jam teko išsikraustyti.

Nuteistajam paskirta maksimali terminuota 20 metų laisvės atėmimo bausmė: 5 (penkerius) metus bausmę atliekant kalėjime, o likusius – pataisos namuose.

Lietuvą sukrėtęs Matuko nužudymas

M.Kaziukaitytė pagarsėjo, kai žiauriai sumuštas jos sūnus mirė pernai sausio 27-osios rytą Kauno klinikose.

Vaikas į ligoninę sausio 25 dieną dėl daugybinių kūno sumušimų pristatytas iš namų Kėdainiuose.

Ekspertai nustatė, kad vaikui suduoti ne mažiau kaip 135 smūgiai, mirtini – į galvą. Turima duomenų, kad vaikas prieš mirtį muštas tris dienas.

Bylos duomenimis, motina ir jos sugyventinis smurtauti ėmė, nes darželinukas nemokėjo eilės tvarka pasakyti visų skaičių. Berniukas buvo mušamas telefono įkroviklio laidu, diržu, rankomis.

Tik vakare sunkiai sužalotam vaikui sugyventiniai iškvietė greitosios pagalbos medikus, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko, berniukas mažiau nei po dviejų parų ligoninėje mirė.

Kaltinamajame akte paminėta, kad nusikaltimui įtakos galėjo turėti narkotinės medžiagos, jų pėdsakų rasta tiriant kaltinamuosius.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad vaikas ir anksčiau ne kartą patyrė motinos ir jos sugyventinio smurtą. Mažiausiai pora kartų Gediminas Kontenis buvo smarkiai sumušęs ir berniuko motiną.

Tačiau tokį savo elgesį pora išmoningai slėpė, aplinkiniams sudarydami tvarkingos šeimos įspūdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius