Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 26 /15:04

M.Kaziukaitytė tikina nesusitaikiusi su sūnaus mirtimi: „Atrodo, kad jis manęs namie laukia“

Antradienį Kauno apygardos teisme pratęstas uždaras ketverių metukų Matuko nužudymo bylos aplinkybių narpliojimas. Prieš prasidedant teismo posėdžiui abu nužudymu kaltinami sugyventiniai – tiek Gediminas Kontenis, tiek Monika Kaziukaitytė – komentarų žiniasklaidai negailėjo. Porelė ir toliau kaltino vienas kitą. Gediminas išvadino Moniką narkomane, o ši jį – išgalvotų istorijų pramanytoju.
Monika Kaziukaitytė
Monika Kaziukaitytė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Su žiniasklaida kalbėti nevengiantis G.Kontenis anksčiau yra užsiminęs, jog M.Kaziukaitytė savo kameros draugei yra išklojusi viską, kaip kas iš tikro vyko lemtingąją dieną. Neva ši kameros draugė galės paliudyti viską teisme. Jis pats neneigė mušęs posūnį, tačiau tikina, jog jo atlikti smūgiai nebuvo vaiko mirties priežastis.

Antradienį paklausta apie paslaptingą kameros draugę, Monika žurnalistams šią žinią neigė. Ji tikino niekam neišsipasakojusi.

„Nežinau, kodėl ji meluoja, ko ji tuo siekia. Gal nori būti pastebėta. Žinau, kad ji bendravo su Konteniu“, – tikino kaltinamoji.

Kad tai – tik G.Kontenio kalbos, tvirtino ir M.Kaziukaitytės advokatas Sigitas Štaraitis: „Ikiteisminio tyrimo medžiaga nieko neįrodo.“

O štai G.Kontenio gynėjas tvirtino, jog tikrąjį Monikos vaidmenį šioje žmogžudystės byloje pateiks būtent liudytoja, kuriai moteris viską išklojo. Tiesa, apie ją ir jos parodymus duomenų daugiau teisininkas neatskleidė.

Advokatas: G.Kontenis rūpinosi vaiku

M.Kaziukaitytė: „Šiek tiek susitaikau ir vėl viskas iš naujo. Su sūnelio netektimi nesusitaikiau. Man atrodo, kad jis manęs namie laukia.“

Pasak advokato, šiandien jo ginamasis turėtų duoti teismui parodymus: „Jis neslepia ankstesnių aplinkybių, pakankamai nuosekliai viską yra paaiškinęs. Gediminas nemano, jog jo panaudoti veiksmai galėjo sukelti tokias baisias pasekmes. Žmogus gailisi. Labai išgyvena. Jis juk rūpinosi vaiku, pirko jam dviratuką, kompiuterį. Su juo važiuodavo į kultūrinius renginius. Yra nuotraukos. Pati Monika neslėpė, kad sugyventinis juo rūpinosi. Lietuvoje yra šiuo metu bylų, kai mamos pasielgė žiauriau su vaikais nei patėviai.“

Paklausta, kaip jaučiasi, M.Kaziukaitytė žurnalistams teigė, jog skaudu nuolat kapstyti po tą patį: „Šiek tiek susitaikau ir vėl viskas iš naujo. Su sūnelio netektimi nesusitaikiau. Man atrodo, kad jis manęs namie laukia.“

G.Kontenis ėmė rėkti apie tai, kad Monika nužudymo dieną, kai vaikutis merdėjo, ramiai leido laiką pažinčių portaluose. Monika neigė ir tai. Moteris tikino, kad pats sugyventinis, matyt, bus sukūręs jos vardu anketas.

„Nesąmonė. Gal aš ne tos orientacijos? Pilna byla jos melo. Aš nuo pradžių kalbu tiesą ir nesimėtau. Jai nesiseka duoti parodymų. Sunku meluot, nes reikia būti protingam. O teismas yra gyvas organizmas. Čia visi mokslus baigę, dar ne tokių žmonių matę. Bloga jos taktika. Mano, kad jei Kontenis prisipažino, o ji – ne, tai tik Kontenis vienas bus kaltas. Toliau nosies ilgumo“, – kalbą rėžė Gediminas.

Monika patvirtino, jog G.Kontenis buvo ją anksčiau sumušęs: spardė gal valandą.

„Su narkomane sunku gyventi buvo. Aš narkotikų nevartojau. Mano darbas toks, kad negalėjau. Buvo gyvenime suklysta, bet aš išsprendžiau tą reikalą. Maniau, ji ir išsispręs. Aš juk ją mylėjau. Man labai sunku pasakoti apie ją, kaip ji elgiasi“, – į klausimą, ar smurtavo prieš sugyventinę, atšovė kaltinamasis.

VIDEO: Teisme — Gedimino Kontenio ir Monikos Kaziukaitytės apsižodžiavimas

Pasak bylos prokuroro, šiame posėdyje M.Kaziukaitytė baigė duoti savus parodymus: šiokių tokių neatitikimų su ikiteisminio tyrimo metu duotais parodymais yra, kai kuriuos ji gali paaiškinti, kai kurių – ne. Esminė detalė yra ta, kad kaltinamoji nepripažįsta savo kaltės dėl kvalifikuoto vaiko nužudymo.

Prokuroras patvirtino, jog šio tyrimo metu buvo pradėtas atskiras tyrimas dėl G.Kontenio smurto, panaudoto prieš M.Kaziukaitytę 2015 m. rugsėjį.

„Prakalbo apie smurtą ji tik dabar dėl to, jog iki tol gyveno faktinėje šeimoje. Matyt, nenorėjo, jog iširtų bendras gyvenimas. Pats G.Kontenis smurto aplinkybes patvirtino iš dalies“, – paaiškino prokuroras.

Pagal bylos duomenis – mušė abu

Žiauriai sumuštas berniukas mirė sausio 27-osios rytą Kauno klinikose. Vaikas į ligoninę sausio 25 dieną apie 24 val. dėl daugybinių kūno sumušimų buvo pristatytas iš namų Kėdainiuose. Ekspertai nustatė, kad vaikui suduoti ne mažiau kaip 135 smūgiai, mirtini buvo suduoti į galvą. Turima duomenų, kad vaikas prieš mirtį muštas tris dienas.

Vaiko motinai inkriminuojamas tyčinis itin žiaurus savo bejėgiškos būklės mažamečio šeimos nario nužudymas. Kaip teigiama kaltinime, „suvokdama, kad ilgalaikiu mušimu ir daugybės kūno sužalojimų padarymu sukelia dideles fizines kančias bei skausmą, itin žiauriai nužudė mažametį, dėl mažametystės esantį bejėgiškos būklės, savo šeimos narį“. Moteris taip pat bus teisiama už piktnaudžiavimą motinos valdžia – kaltinime teigiama, kad moteris „psichiškai ir fiziškai gniuždydama savo mažametį sūnų piktnaudžiavo savo kaip motinos teisėmis ir pareigomis“.

Jos sugyventinis bus teisiamas dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo. Jam inkriminuojami ir trys epizodai dėl nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

Už šiuos nusikaltimus jiems abiem gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Per apklausas sugyventiniai neigė sudavę vaikui mirtinus smūgius. Tačiau tyrimo duomenimis, vaiko mirtį sukėlė abiejų sugyventinių veiksmai. Smurtą prieš mažametį pora aiškino auklėjimu: jie neigė smurtavę ir tikino tokiomis priemonėmis vaiką baudę už netinkamą elgesį, jeigu jis neklausydavo, numesdavo daiktus. Mama vaiką stumdė, mušė, įžeidžiančiai vadino.

Kaltinamajame akte paminėta, kad nusikaltimui įtakos galėjo turėti narkotinės medžiagos, jų pėdsakų rasta tiriant kaltinamuosius.

Tyrimo metu apklausta per 120 asmenų, atlikta 12 ekspertinių tyrimų, juos atliko medikai, teismo medicinos ekspertai, psichiatrai, kriminalistai.

VIDEO: Teisme — Gedimino Kontenio ir Monikos Kaziukaitytės apsižodžiavimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius