Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Mailiaus“ byloje skaitomas kaltinamasis aktas, kaltinamieji parodymus nori duoti paskutiniai

Vadinamojoje mailiaus byloje prokuroras antradienį pradėjo skaityti kaltinamąjį aktą, o kaltinamieji posėdyje pareiškė, kad parodymus nori duoti po liudytojų apklausų.
Tarp kaltinamųjų šioje byloje yra ir mokslų daktaras, buvęs Lietuvos ambasadorius Kazachstane ir Lietuvos taupomojo banko vadovas R.Visokavičius (viduryje).
Tarp kaltinamųjų šioje byloje yra ir mokslų daktaras, buvęs Lietuvos ambasadorius Kazachstane ir Lietuvos taupomojo banko vadovas R.Visokavičius (viduryje). / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Prokuroras iš pradžių perskaitė kaltinamąjį aktą, tačiau kaltinamojo buvusio Lietuvos banko vadovo Romualdo Visokavičiaus advokatas Juozas Gaudutis pareiškė, kad kaltinamasis aktas skaitytas per tyliai, kaltinamieji teigė jo gerai negirdėję, todėl prokuroras jį skaityti ėmė antrą kartą.

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo posėdyje kaltinamieji taip pat išdėstė poziciją, kad jie nori duoti parodymus po liudytojų apklausų, BNS sakė teismo atstovas spaudai Audris Kutrevičius.

Šioje Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir Generalinės prokuratūros tirtoje byloje iš viso yra devyni kaltinamieji.

Organizuotos nusikalstamos grupuotės nariams pateikti kaltinimai dėl neteisėtos juridinių asmenų veiklos, dokumentų suklastojimo ir jų panaudojimo, tarpininko kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo, pasikėsinimo apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą.

Įtariama, kad organizuota nusikalstama grupė, prisidengusi veiklos nevykdančiomis septyniomis Lietuvos ir viena užsienio įmone, 2009-2010 metais klastodama dokumentus, steigdama fiktyvias įmones, kyšininkaudama, papirkinėdama ir skatindama piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, kėsinosi apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą - 10 mln. litų iš Europos Sąjungos fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius